Obilne padaline

Snijeg zameo istočnu Hercegovinu

Najviše snijega, skoro pola metra, palo je u Foči, gdje je bilo otežano i prometovanje vozila u ranim jutarnjim satima.
Lifestyle / Flash | 21. 03. 2018. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veće količine snijega pale su u srijedu na području istočne Hercegovine, doznaje Bljesak.info. 

Najviše snijega, skoro pola metra, palo je u Foči, gdje je bilo otežano i prometovanje vozila u ranim jutarnjim satima. 

Na cestama u višim predjelima u Bosni i Hercegovini na kolniku mjestimično ima ugaženog snijega, a izdvajaju se ceste Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Kupres-Bugojno, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar-Livno.  

Na području Bosanskog Petrovca, Glamoča, Bosanskog Grahova, Kupresa, Livna i Tomislavgrada, dodatne poteškoće vozačima stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose.  

Na magistralnoj cesti M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save  promet je obustavljen za sve kategorije vozila. 

Zbog nešto nižih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. 

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona a izdvajaju se putevi: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Na autocesti  A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Na graničnim prijelazima  danas nema dužih zadržavanja. Na GP Izačić, zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close