Zima je tu

U Bosnu stiže snijeg, u Hercegovini i dalje kišovito

Prognozirana visina novog snježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara.
Lifestyle / Flash | 13. 11. 2017. u 13:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snijeg ili susnježica sutra će padati u većem dijelu Bosne. Na krajnjim sjevernim područjima zemlje i u Hercegovini padat će kiša, na planinama u Hercegovini snijeg.

Prognozirana količina padalina se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara. Prognozirana visina novog snježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara. Vjetar u Bosni bit će slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4, u Hercegovini između 7 i 12 stupnja.

U Sarajevu će sutra biti oblačno sa snijegom ili susnježicom. Temperatura zraka između 0 i 2 stupnjeva.

U BiH danas je pretežno oblačno, veći dio dana s kišom i pljuskovima. Od sredine dana, padom temperature zraka, u Krajini je kiša prešla u susnježicu i snijeg. Do kraja dana u Bosni u nizinama posvuda se očekuje susnježica i snijeg.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bihać i Bjelašnica 1 stupanj, Jajce i Sanski Most 2, Banja Luka i Drvar 3, Gradačac i Prijedor 4, Bugojno i Tuzla 5, Bijeljina, Brčko, Doboj i Zenica 6, Ivan-sedlo i Sokolac 10, Livno 12, Sarajevo 14, Srebrenica 15, Široki Brijeg i Trebinje 16, Grude 18, Mostar, Neum i Stolac 19 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close