Planine

Snijeg zabijelio vrhove oko Mostara

Vrhovi planine Prenj sakrili su se ispod snježnog pokrivača koji se pojavio blagim zahladnjenjem.
Lifestyle / Flash | 06. 05. 2020. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se svi veselimo suncu i toplom vremenu poslije padalina, snijeg na planinama iznad Mostara upozorava nas da ljeto još nije počelo. 

Foto: Bljesak.info / Snijeg na vrhovima planina

Vrhovi planine Prenj sakrili su se ispod snježnog pokrivača koji se pojavio blagim zahladnjenjem. Ovaj snijeg u vrhovima planina ne treba nas iznenaditi, jer su meorolozi već ranije najavljivali kako će nas 'iznenaditi' bijeli pokrivač, pa makar i daleko u visinama.

Tako pogledom na Mostar, možemo imati priliku vidjeti više godišnjih doba u ovo, svakako, neobično vrijeme godine.  

U narednim danima očekuje nas pretežno sunčano vrijeme. U četvrtak jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti magle i niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 21 stupanj.

Foto: Bljesak.info / Snijeg na vrhovima planina

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu i sjeveru do 24 stupnja.

U subotu nas očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tijekom dana, postupno povećanje oblačnosti. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i jugozapadnim djelovima moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close