Veselo

Snijeg ih zameo 12 sati u kafani!

Iako su uz pjesmu dočekali i dolazak struje, ne kriju da su čitave noći pomalo i strepili, jer se s njima u društvu našao i susjed koji je nedavno operiran.
Lifestyle / Flash | 07. 02. 2020. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki snježni pokrivač mnogim žiteljima ivanjičkog područja u Srbiji onemogućio je prohodan prilaz do kuća. Ipak, mještani sela Bratljeva, nadomak Ivanjice, nisu dozvolili da im to zada glavobolju, nego su odlučili da u veseloj kafanskoj atmosferi dočekaju jutarnje čistače, prenio je Dnevni avaz pisanje portala Alo.

Noć između srijede i četvrtka protekla je u piću i pjesmi, pa i zvucima harmonike, u kafani "Kod Mire", a ujutru su svi bili raspoloženi za razgovor.

''Kada napada snijeg, ne može se proći. Smetovi su viši od metar, zavisi od mjesta do mjesta. Zato smo odlučili da presjedimo u kafani'', kažu Ivanjičani za Infoligu Ivanjica.

Osim zametenog puta, problem im je pravio i nestanak struje.

''I noćas smo u kafani, a i danas smo. Kako? Pa lijepo, sjedimo, imamo svijeće, ako nema struje'', dodaju oni.

Iako su uz pjesmu dočekali i dolazak struje, ne kriju da su čitave noći pomalo i strepili, jer se s njima u društvu našao i susjed koji je nedavno operiran. Njega je mećava zatekla na putu do kuće, te je sklonište pronašao u kafani.

Video: Zavejani u kafani dvanaest sati! Pogledajte kakvu su žurku napravili


Situacija u općini Ivanjica polako se stabilizira, ali put do kuće stanovnika Bratljeva jučer je još bio pod velikim snijegom, piše Alo.rs.

Kopirati
Drag cursor here to close