Zatopljenje

Stiže toplije vrijeme: Temperature u Hercegovini i do 20°C

Najviše dnevne temperature između 13 i 17 stupnjeva Celzijevih, u Hercegovini do 20 stupnjeva Celzijevih.
Lifestyle / Flash | 22. 02. 2021. u 12:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stabilno anticiklonalno polje nad Bosnom i Hercegovinom od 23. veljače do 8. ožujka uvjetovat će suho i pretežno sunčano vrijeme.

Veće pozitivno odstupanje srednje temperature zraka smanjit će blagi jutarnji mrazevi u Bosni.

U kotlinama i duž riječnih tokova Bosne u prijepodnevnim satima očekuje se magla i niska oblačnost.

Foto: Bljesak.info / Sunčana nedjelja u Mostaru

Kako se očekuje stabilno i relativno toplo vrijeme do kraja mjeseca, već sad se mogu potvrditi prognoze za suh i nadprosječno topla veljača, javlja Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -2 do četiri stupnjeva Celzijevih u Bosni, na jugu zemlje do 8 stupnjeva Celzija.

Najviše dnevne temperature između 13 i 17 stupnjeva Celzijevih, u Hercegovini do 20 stupnjeva Celzijevih. Na područjima s dugotrajnom maglom maksimalne temperature do 12 stupnjeva Celzijevih

U prvom tjednu ožujka prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se suho i nešto svježije vrijeme s temperaturama nešto malo iznad prosjeka za ovo doba godine. Jutarnji mrazevi mogući su u centralnim područjima Bosne i na planinama. Od 6. ožujka do kraja prognoziranog perioda očekuje se naoblačenje s kišom i pljuskovima. U centranim područjima nije isključen i snijeg.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2 i 4 stupnjeva Celzijevih u Bosni, 10 stupnjeva Celzijevih u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 8 stupnjeva Celzijevih i 13°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C, priopćeno je iz FHMZBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close