Za tjedan dana :)

Slovenski predsjednik će propješačiti cijelu državu

Lifestyle / Flash | 09. 08. 2017. u 07:33 D.L.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenski predsjednik Borut Pahor u utorak je krenuo na put tijekom kojega namjerava propješačiti čitavu Sloveniju u samo tjedan dana, a krajnja postaja je Piran.

Pahor i njegov mali tim, u kojemu su njegov sin Luka i dvije predstavnice za odnose s javnošću, krenuli su dobro raspoloženi s ruksacima na leđima u utorak popodne iz Hodoša blizu granice s Mađarskom, a svaki dan namjeravaju prevaliti oko 40 klometara, sve dok ne stignu do mora.

U Piran namjeravaju doći do ponedjeljka jer Pahor, kako je službeno priopćeno, već u utorak ima službene obveze. Za razgledavanje slovenskog krajolika i susrete s ljudima od kojih očekuje potporu na predstojećim predsjedničkim izborima Pahor koristi godišnji odmor.

Pahor sam priznaje da je riječ o prijevremenoj predizbornoj kampanji pa fotografije s puta promptno objavljuje na društvenim mrežama, piše Hina.

U reakcijama neki ga hvale zbog mladolikog izgleda i dobre fizičke spreme, dok ga politički oponenti kritiziraju zbog populizma i tvrde da je sadašnji predsjednik Slovenje očaran društvenim mrežama skoro kao američki predsjednik Donald Trump. Pahora su već ranije prozvali kraljem Instagrama.

Pahoru mandat istječe krajem ove godine, a točan datum novih zbora objavit će se u petak. Pahor je u ovom trenutku favorit. Do sada je samo prvom slovenskom predsjedniku Milanu Kučanu uspjelo dva puta ponoviti petogodišnji predsjednički mandat, a oba je puta pobjedio već u prvom krugu.

Kopirati
Drag cursor here to close