Jeste li spremni?

Sljedećeg tjedna slijede paklene vrućine!

Toplo i sunčano vrijeme trebalo bi se zadržati cijeli tjedan, a najtoplije će, barem u unutrašnjosti, biti u utorak, srijedu i četvrtak.
Lifestyle / Flash | 26. 05. 2018. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Posljednjih nekoliko dana vrijeme je bilo nestabilno. Širom zemlje bilo je puno grmljavinskih pljuskova, ponegdje i tuče. Temperature nisu bile niske, ali nepredvidivost vremenskih prilika otežavala je život mnogima.

No, to će se početi mijenjati već u nedjelju, a naročito sljedeći tjedan. Vrijeme za vikend neće biti stabilno, ali će definitivno biti manje nestabilno nego u proteklom razdoblju.

No, ono što će sigurno razveseliti sve kojima je dosta grmljavinskih pljuskova kojih smo se nagledali proteklih dana je informacija o značajnom porastu temperature sljedećeg tjedna.

"Početkom sljedećeg tjedna imat ćemo stabilnije vremenske prilike. Definitivno će biti sve toplije, a uz dotok toplog zraka s juga i jugozapada, očekujemo temperature oko 30 stupnjeva, a ponegdje i više od toga", izjavila je DHMZ-ova prognostičarka u razgovoru za Index, dodavši kako na područjima na kojima neće biti naoblake možemo očekivati zaista visoke temperature. Tako ćemo već krajem svibnja imati temperature koje su primjerenije sredini ljeta.

Utjecaj anticiklone bit će primjetan već od nedjelje, a početkom tjedna vrijeme će biti sve sunčanije, sve toplije.

Toplo i sunčano vrijeme trebalo bi se zadržati cijeli tjedan, a najtoplije će, barem u unutrašnjosti, biti u utorak, srijedu i četvrtak.

Sve u svemu, svi oni kojima je dosta nestabilnog vremena praćenog jakim grmljavinskim pljuskovima napokon će doći na svoje. Sljedeći tjedan definitivno stižu prave ljetne temperature koje će biti iznad svibanjskog prosjeka.

Kopirati
Drag cursor here to close