Dotrajalo i zanemareno

Skriveni ubojica u mostarskom parku

Sve veći broj roditelja i djece boravi u Zrinjevcu s dolaskom proljeća, a još uvijek neobnovljeni dijelovi parka opasni su po život i zdravlje djece, ali i odraslih.
Lifestyle / Flash | 16. 04. 2018. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skriveni ubojica vreba u mostarskom parku Zrinjevac. Komad metala gotovo nevidljiv ''vreba'' ispod kamenja, a samo malena neopreznost može ostaviti kobne posljedice.

Sve veći broj roditelja i djece boravi u Zrinjevcu s dolaskom proljeća, a još uvijek neobnovljeni dijelovi parka opasni su po život i zdravlje djece, ali i odraslih.

''Ostatak od neke konstrukcije pored vlakića jedva je primijetan te sam ga otkrio tek nakon što sam zapeo i zamalo pao preko njega. Dijete može pasti i udariti glavom o željezo, ovo je iznimno opasno. Godinama dolazim u park, iako i građani snose odgovornost nemoguće je ne primijetiti da je pojedine igračke i inventar jednostavno nagrizlo vrijeme. Dotrajale igračke stvarna su prijetnja djeci jer iz njih vire razni šarafi, ekseri, i općenito su nesigurne za dječju igru'', rekao je roditelj koji nam je poslao i fotografije 'skrivenog ubojice'.

Foto: Bljesak.info / Snimio čitatelj

Ovaj roditelj navodi i kako se sve manje poštuje zabrana uvođenja pasa u park, te bicikliranje odraslih.

Nemar odgovornih i neodgovornost građana dovode do sve goreg stanja zelenih površina, koje odaju sliku zapuštenosti grada.

Inače, gradski park Zrinjevac se proteže na površini cca 3 ha između Ulice kralja Zvonimira, Ulice kralja Tvrtka, Ulice Nikole Šubića Zrinskog i Rondoa. Isti je izgrađen 1953. godine prema projektu krajobraznog arhitekte Smiljana Klaića. Prema istraživanju iz 1972. godine o funkcionalnosti zelenih površina grada Mostara, gradski park Zrinjevac je ocijenjen ocjenom 4 za higijensku, estetsku, rekreativnu i opću funkcionalnost.

Danas je sve potpuno drugačije...

Kopirati
Drag cursor here to close