Uskoplje

Skijalište na Raduši omiljeno odredište domaćih i inozemnih posjetitelja

Uz uređene skijaške staze, dvosjed, vučnice i besplatni lift za najmlađe, ovaj centar svim zainteresiranim posjetiteljima nudi smještaj u motelu.
Lifestyle / Flash | 02. 03. 2018. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Gornji Vakuf/Uskoplje raspolaže brojnim turističkim draguljima, od kojih posebnu pozornost ljubitelja skijanja privlači moderno skijalište na planini Raduša, koje je od grada udaljeno oko 16 kilometara.

''Sezona skijanja ovdje je počela sredinom siječnja, i mi se nadamo da će potrajati dok god bude snijega, koji je trenutno visok pola, a na višoj nadmorskoj visini i do jednog metra'', kazao je Feni voditelj Ski-centra ''Raduša'' Mario Šipić.

Dodaje da su, zbog nepostojanja topova za vještačko osnježavanje staza, ski-liftovi u funkciji i ove zime samo vikendom, odnosno u dane kada se i bilježe najveće posjete gostiju iz Republike Hrvatske, većinom iz Splita koji je od ovog skijališta udaljen oko 166 kilometara.

''Česti gosti Ski-centra 'Raduša' su, također, žitelji Dubrovnika, Zadra i drugih dalmatinskih mjesta, ali i nekih gradova u BiH, kao što su Mostar, Banja Luka i Sarajevo'', naglasio je.

Uz uređene skijaške staze, dvosjed, vučnice i besplatni lift za najmlađe, ovaj centar svim zainteresiranim posjetiteljima nudi smještaj u motelu ''Pegasus'', usluge obližnjeg restorana, te neke druge sadržaje.

''Zadovoljni smo sezonom, i nadamo se da će biti bolja od prošle. Želja nam je da sadašnji izgled staza za skijaše potraje još koji vikend, jer je otvaranje skijališta kasnilo zbog manjka snijega i, općenito loših vremenskih uvjeta'', kazao je.

Ističe da do Ski-centra vodi makadamski put, čije je asfaltiranje počelo u 2017. godine, i da je u planu da se te aktivnosti nastave ove godine, za što su dijelom osigurana sredstva u općinskom proračunu.

''Put je uvijek prohodan za vozila, tako da do skijališta nije teško doći. Naravno, uz zimske gume i ostalu opremu, koja nam je potrebna kada idemo na planinu'', poručio je Šipić.

Kopirati
Drag cursor here to close