tetovaže slavnih

Skidaju tetovaže: Kad crteži po tijelu postanu blamaže

Lifestyle / Flash | 28. 08. 2016. u 13:09 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumica Jessica Alba samo je jedna od onih koji su u mladosti 'uljepšavali' svoje tijelo tetovažama. U zreloj životnoj dobi takvi joj znaci po tijelu nemaju isto značenje, kaže Alba.

"Imam nekoliko tetovaža za koje danas više nisam sigurna jesu li dio moga shvaćanja života. Kad imaš 18 godina, drugačije razmišljaš i imaš drugačije emocije, nego kad ti je 25 ili 30 godina. Nešto što ti tada puno znači, kasnije izgubi na težini", izjavila je o tomi svojih tetovaža popularna glumica.

Alba ima cvijet na vratu, neku vrstu mašne iznad stražnjice te tekst na ruci.

Njezina kolegica Christina Ricci (36) također je kazala kako se od nekih tetovaža vremenom moraš 'rastati'. Do takvoga je saznanja došla tek u najnovije vrijeme. Zbog svoje prirode, Ricci nikad nije polagala poseban značaj na savjete drugih, nego je sve htjela osjetiti na vlastitoj koži. Tako od svojih sedam tetovaža glumica želi ukloniti dvije. Ona s tekstom "move or bleed" već je uklonjena. Shvatila je da na snimanjima članovi ekipe često donose zaključke o nekome na osnovu njegovih tetovaža. Zato danas smatra kako neke 'mudre' izreke jednostavno nisu prigodne da bi ih se pisalo po vlastitome tijelu. Pogotovo jer se s njihovim porukama danas ni sama ne slaže.

Još jedna od onih koje su počele 'rano' živjeti, slavna Angelina Jolie, više nije sigurna je li joj sve to trebalo. U nekim slučajevima je apsolutno sigurna da joj tetovaže - nisu trebale.

Primjerice, danas se na mjestu gdje je svojedobno, mrtva-pijana, u Amsterdamu dala da joj se tetovira plavi zmaj s ispruženim jezikom, nalazi jedan crni križ. Također je i tetovaža imena bivšeg supruga Billyja Boba Thorntona u međuvremenu otišla 'pod laser'. Umjesto toga, tetovirani su podaci o rođenju njezine djece i supruga Brada Pitta.

Glumac Johnny Depp (53) svojedobno je svojoj velikog ljubavi, kolegici s filma Winoni Ryder izjavio bezgraničnu ljubav na način da si je dao tetovirati tekst "Wino forever". Međutim, kako su se u njegovome životu počele smjenjivati 'ženske uloge', danas ta tetovaža glasi "Vino forever". Slovo gore-dolje, ali razlika je drastična. Inicijale svoje posljednje supruge Amber Heard također je u međuvremenu 'prekucao'.

Legendarna Pamela Anderson je tetovažu "Tommy" na prstenjaku lijeve ruke kasnije pretvorila u "Mommy", pošto je rocker Tommy Lee otišao iz njezina života.

Slavna pjevačica Rihanna na vratu ima tetoviran tekst "rebelle fleur", ali očito je da majstor tetovaže nije znao pravila pisanja u francuskom jeziku. Ispravno bi bilo "fleur rebelle". Kod nje postoje i druge pravopisne greške u tetovažama. Riječi "forgiveness, honesty, suppression and control", pisane na sanskritu, također su tetovaže sa slovnim greškama.

Bivša nogometna zvijezda David Beckham, neka vrsta suvremene 'stripoteke' po pitanju tetovaža, želio je ime svoje supruge napisati na hinduskom. Majstor je to na Beckhamovoj ruci 'utipkao' kao "Vihctoria".

Britney Spears je svojedobno željela da joj na kineskom tetoviraju riječ koja je adekvatna značenju za englesko “mysterious”. Ispalo je, međutim, “strange.” Čudnovatih ljudi posvuda, reklo bi se...

Kopirati
Drag cursor here to close