Žuto i narančasto

Širom zemlje snijeg, posebno upozorenje izdano za mostarsko područje

U BiH će prevladavati oblačno vrijeme s kišom Hercegovini i snijegom u Bosni.
Lifestyle / Flash | 10. 01. 2021. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog obilnijih snježnih padalina za područje jugoistočne Bosne izdano je narančasti meteoalarm, dok je za sva ostala područja Bosne izdan žuti meteoalarm zbog snježnih padalina, a kiše i vjetra za područje Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako se na fočanskom području očekuje novi obilniji snijeg od 20 do 35 centimetara tijekom 24 sata, posebno u planinskim predjelima regije zbog čega je za taj dio izdat narančasti meteoalarm.

Novi snijeg od 10 do 25 centimetara, posebno u planinskim predjelima regije prognozira se za banjalučko i višegradsko područje.

Istovremeno novi snijeg od 10 do 20 centimetara tijekom 24 sata prognozira se i na tuzlanskom, bihaćkom, livanjskom i sarajevskom području, a od 5 do 10 centimetara na prijedorskom području.

Zbog toga je za sva navedena područja ovih dijelova Bosne izdan žuti meteoalarm.

Istovremeno u Hercegovini se prognozira od 15 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, a na mostarskom području i povremeno jaki udari vjetra sjevernog smjera brzine od 40 do 60 km/h.

Za trebinjsko područje prognoziraju se mjestimično obilnije padaline od 20 do 30 mm tijekom 24 sata.

Obilnije kišne padaline i vjetar razlog su što je za ta područja također, izdat žuti meteoalarm.

Jutros je u BiH oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada snijeg.

Temperature zraka u 7 sati iznosile su Bjelašnica -6, Ivan-sedlo -4, Sarajevo (Bjelave) -1, Zenica 0, Bihać, Bugojno, Gradačac, Livno, Sanski Most, i Tuzla 1, Grude 4, Mostar 6 i Neum 7 stunjeva Celzijusa.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u BiH prevladavati oblačno vrijeme s kišom Hercegovini i snijegom u Bosni. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većini područja, između 2 i 10, na planinama do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Dnevna tempertaura od -2 do 3, na jugu od 5 do 9 stepeni Celzijusa. U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura oko 0 stupnjeva Celzijusa. 

Kopirati
Drag cursor here to close