La Bicicleta

Shakira ponovo na sudu: Pokrenut postupak zbog plagiranja

Lifestyle / Flash | 03. 03. 2017. u 14:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud u Španjolskoj pokrenuo je postupak protiv kolumbijskih pjevača Shakire i Carlos Vivesa, zbog navodnog plagiranja pjesme “La Bicicleta”, javlja Agencija Anadolija.

Madridski sud prihvatio je tužbeni zahtjev kubanskog pjevača Livana Rafaela Castellanoa Valdesa, koji je podnio protiv dvoje sunarodnjaka.

Valdes tvrdi kako je pjesma “La bicicleta”, čiji je spot objavljen polovicom 2016. godine, plagijat njegove pjesme “Yo te quiero tanto”, koju je snimio davne 1997. godine.

U svom tužbenom zahtjevu Valdes, osim Shakire i Vivesa, optužuje i produkcijske kuće Sony Music Latin, Sony Music Entertainment, Sony ATV Publishing Holdings Spain i EMI Music Publishing Spain.

Pjesma “La Bicicleta”, koja u prevodu znači bicikl, nagrađena je i Grammyem prošle godine, u kategoriji latinoameričke muzike. Prodana je u 210 hiljada primjeraka.

Kolumbijska pjevačica Shakira već ima presudu za plagiranje iz kolovoza 2014. godine, kada je njujorški sudac presudio kršenje autorskih prava u vezi njenog hita “Loca” iz 2010. godine. Tada je na sudu dokazano da je “Loca” plagijat pjesme koju je napravio dominikanski glazbenik 1998. godine.

Shakira je ranije optužena i da je svoj veliki hit, zaštitnu pjesmu Svjetskog prvenstva nogometu u 2010, "Waka Waka - This is Africa" preuzela od karipskih i afričkih bendova iz 1980-ih.

Kopirati
Drag cursor here to close