Izmijenilo se to

Sezona vjenčanja je u zamahu, a ovo su trendovi koji njima vladaju

Vjenčanja se vraćaju u nešto drugačijem obliku gdje se još uvijek trebaju uzimati u obzir mjere predostrožnosti.
Lifestyle / Flash | 13. 06. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na udaru pandemije našla su se i vjenčanja koja su podliježući brojnim restrikcijama uglavnom odgođena ili su se odvijala u sasvim uskom krugu najbližih. No, izgleda kako popuštanjem mjera diljem svijeta sezona vjenčanja ponovo oživljava, a planeri vjenčanja najavljuju: ''Ljudi su se spremni zabavljati!''

Foto: InovaDecor / Pobjegnite od tradicije - vjenčanja na otvorenom su In

Ipak, nećemo baš nastaviti tamo gdje smo stali. Vjenčanja se vraćaju u nešto drugačijem obliku gdje se još uvijek trebaju uzimati u obzir mjere predostrožnosti. Izmijenilo je to način na koji smo do sada slavili jedan od najvažnijih dana dvoje zaljubljenih ljudi, ali neke od modifikacija više su nego rado prihvaćene. Evo na kakva ćemo vjenčanja vjerojatno ići u ovoj godini...

Foto:Unsplash / Ilustracija

Sve oči su uprte u obred

Obred vjenčanja je postao mnogo važniji. Mladenci su više nego ikada svjesni kako je najvažniji upravo čin stupanja u brak odnosno njihovi zavjeti koji će izmijeniti u krugu voljenih. Upravo ovaj trenutak dolazi u najveći fokus vjenčanja.

Veliki svatovi nisu najpoželjniji

Veliki broj gostiju nije niti dopušten mjerama, a mnogi mladenci su upravo zadovoljni jer se trebaju pridržavati osnovnog. Pridonijelo je to opuštenijom atmosferom na vjenčanju gdje se ne troše sati za savršenu šminku i odjeću, kako za mladence tako i za svatove.

Večera se nikako prepušta slučaju

Nešto više pozornosti pridaje se uživanju u zajedničkom svečanom obroku - za menije prepuštene slučaju kao i nepromišljeno ukrašene svečane stolove više nema mjesta. Srce zabave u kraćim ceremonijama bit će upravo za svečanim stolovima stoga se doživljaj treba pojačati na najjače.

 Čarobni, egzotični 'bijeg-vjenčanje' sve je popularnije

Bijeg od poznatog

Nije neobično da mladenci na svoj važni dan žele pobjeći na neko predivno mjesto gdje će se osjećati uistinu posebno dok izmjenjuju zavjete. Takva vjenčanja obično nemaju puno gostiju niti se mladenci zamaraju s puno formalnosti. Čarobni, egzotični 'bijeg-vjenčanje' zato je sve popularnije.

Virtualna vjenčanja

Iako možda neće biti nužna za većinu gostiju, online prijenos vjenčanja u realnom vremenu mogao bi se ipak zadržati. Sada je svima jasno da je to vrlo zgodan način da se najvažniji trenuci vjenčanja podijele s rodbinom i prijateljima koji se nalaze na raznim dijelovima svijeta i iz nekog razloga ne mogu prisustvovati na ceremoniji. Planeri vjenčanja smatraju kako će i ova stavka biti uključena u planiranje vjenčanja.

Živjele boje!

Decentna i nježna bijela vjenčanja ustupit će mjesto življim raznobojnim obredima, a to se odnosi na gotovo sve izbore: od postavljanja svečanog stola, tkanina, svijeća, cvijeća, buketa do ostalih detalja…Mladenci priželjkuju radost u životu, a oživljavanje jednog od najvažnijih događaja u životu vedrim bojama izvrstan je početak.

Kod kuće je najljepše?

Više nego ikad prije ceremonije se održavaju kod kuće ili na vikendicama, a za tu prigodu se prenamjenjuju dvorišta, okućnice, dnevni boravci, sjenice….Na ovaj način može se postići uistinu intimna atmosfera, a stvari se mogu puno lakše držati pod kontrolom.

Datum igra najmanju ulogu

Pandemija nam je naučila da stvari ne trebali uzimati zdravo za gotovo. Čekanje savršenog datuma za vjenčanje više nije toliko popularno, a za  zapravo nema pravila. Prvo djeca pa ona vjenčanje?

Foto:Unsplash / Ilustracija

Kupnja zajedničkog doma pa nekad i poslije vjenčanje ili vjenčanje kod matičara pa odlazak na partijanje na neku morsku destinaciju? Sve opcije igraju u sve manjim i spontanijim ceremonijama vjenčanja.

Kopirati
Drag cursor here to close