Ovisnost o tehnologiji

Šestogodišnja Aura: Može li bar jedan dan, biti dan bez mobitela

Stihove i glazbu napisala je Mostarka Dragana Vučić Đekić u suradnji s profesoricom glasovira Ivom Markić i producentima Enesom Tvrtkovićem i Josipom Šukerom
Lifestyle / Flash | 15. 04. 2019. u 20:31 Bljesak.info
AURA - Dan bez mobitela
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Molim vas malo pažnje, nešto bih reći htjela, može li bar jedan dan, biti dan bez mobitela'', riječi su koje upućuje šestogodišnja djevojčica Aura Đekić roditeljima u pjesmi Dan bez mobitela, koja postaje pravi hit. Za ovu pjesmu, koja govori o aktualnom problemu ovisnosti o mobitelima, snimljen je i spot.

Stihove i glazbu napisala je Mostarka Dragana Vučić Đekić u suradnji s profesoricom glasovira Ivom Markić i producentima Enesom Tvrtkovićem i Josipom Šukerom, koji su surađivali s poznatim glazbenicima poput Dine Merlina i Jacquesa Houdeka. Iako je riječ o dječjoj pjesmi, njezina poruka je društveno angažirana i upućena odraslima.

Autorica pjesme Dragana Vučić Đekić je istaknula kako se obično govori o problemu ovisnosti djece o tehnologiji još od najranije dobi.

Foto: YouTube / Pjesma Dan bez mobitela

''Mi smo htjeli pokazati kako su roditelji prvi modeli djeci te ako roditelji non-stop zure u mobitel, ne mogu baš očekivati od djece da zure u knjige. Mobiteli su zamijenili satove, kamere, foto albume, novčanike, alarme, pamćenje. U pjesmi i spotu smo htjeli pokazati kako mobiteli često zamjenjuju čovjeka i međuljudske odnose'', kazala je Vučić Đekić te naglasila kako u ovom slučaju ispaštaju djeca.

Poruka na kraju ovog spota je ipak optimistična i jasna: Ponekad samo treba odložiti mobitel i uživati u trenutku.

Foto: PR / Autorica pjesme Dragana Vučić Đekić

Dragana Vučić Đekić je mama dvaju djevojčica koje, uz nju, supruga, baku i djeda, pjevaju i glume u spotu. Doktorirala je na temi teorija humora i stand-up komedije, objavila znanstvenu knjigu Komedija sa stavom, radila je na Hercegovačkoj televiziji Mostar, vodi kreativnu agenciju Umotvorine.hr, piše putopise, humoreske te sklada pjesme.

Kopirati
Drag cursor here to close