Ovisnost o tehnologiji

Šestogodišnja Aura: Može li bar jedan dan, biti dan bez mobitela

Stihove i glazbu napisala je Mostarka Dragana Vučić Đekić u suradnji s profesoricom glasovira Ivom Markić i producentima Enesom Tvrtkovićem i Josipom Šukerom
Lifestyle / Flash | 15. 04. 2019. u 20:31 Bljesak.info
AURA - Dan bez mobitela
Kopirati

''Molim vas malo pažnje, nešto bih reći htjela, može li bar jedan dan, biti dan bez mobitela'', riječi su koje upućuje šestogodišnja djevojčica Aura Đekić roditeljima u pjesmi Dan bez mobitela, koja postaje pravi hit. Za ovu pjesmu, koja govori o aktualnom problemu ovisnosti o mobitelima, snimljen je i spot.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stihove i glazbu napisala je Mostarka Dragana Vučić Đekić u suradnji s profesoricom glasovira Ivom Markić i producentima Enesom Tvrtkovićem i Josipom Šukerom, koji su surađivali s poznatim glazbenicima poput Dine Merlina i Jacquesa Houdeka. Iako je riječ o dječjoj pjesmi, njezina poruka je društveno angažirana i upućena odraslima.

Autorica pjesme Dragana Vučić Đekić je istaknula kako se obično govori o problemu ovisnosti djece o tehnologiji još od najranije dobi.

Foto: YouTube / Pjesma Dan bez mobitela

''Mi smo htjeli pokazati kako su roditelji prvi modeli djeci te ako roditelji non-stop zure u mobitel, ne mogu baš očekivati od djece da zure u knjige. Mobiteli su zamijenili satove, kamere, foto albume, novčanike, alarme, pamćenje. U pjesmi i spotu smo htjeli pokazati kako mobiteli često zamjenjuju čovjeka i međuljudske odnose'', kazala je Vučić Đekić te naglasila kako u ovom slučaju ispaštaju djeca.

Poruka na kraju ovog spota je ipak optimistična i jasna: Ponekad samo treba odložiti mobitel i uživati u trenutku.

Foto: PR / Autorica pjesme Dragana Vučić Đekić

Dragana Vučić Đekić je mama dvaju djevojčica koje, uz nju, supruga, baku i djeda, pjevaju i glume u spotu. Doktorirala je na temi teorija humora i stand-up komedije, objavila znanstvenu knjigu Komedija sa stavom, radila je na Hercegovačkoj televiziji Mostar, vodi kreativnu agenciju Umotvorine.hr, piše putopise, humoreske te sklada pjesme.

Kopirati