Sve je u detaljima

6 moćnih detalja kojima će vaše kupatilo postati oaza stila

Iako se pri uređenju kupaonice, naročito one male, prvenstveno gleda funkcionalnost elemenata i njihova praktičnost, to ne znači da moramo zanemariti i estetsku vrijednost.
Lifestyle / Flash | 10. 07. 2020. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kupaonica je vjerojatno zadnja prostorija u domu u kojoj razmišljamo o detaljima. Vrlo često nepravedno zapostavljeni, ovih šest detalja će vašu kupaonu učiniti oazom stila u kojoj ćete se jedva čekati opustiti.

Detalji zbog kojih će kupaonica postati najdraža prostorija

Iako se pri uređenju kupaonice, naročito one male, prvenstveno gleda funkcionalnost elemenata i njihova praktičnost, to ne znači da moramo zanemariti i estetsku vrijednost.

Svaki od elemenata koje imamo u kupaonici mogu biti vrlo funkcionalni, a istovremeno estetski privlačni te učiniti kupaonicu atraktivnim i ugodnim dijelom stana.

Svaki od elemenata koje imamo u kupaonici mogu biti vrlo funkcionalni,

Bez obzira na to je li vaša kupaonica već namještena i potrebni su joj samo detalji zbog kojih će biti vizualno atraktivnija, ali i praktičnija, ili joj je potrebna potpuna renovacija, donosimo vam šest detalja zbog kojih će kupaonica postati najdraža prostorija u vašem domu.

Ogledalo

Osim što je neizostavno, ogledalo je zasigurno najdominantniji element koji primjećujemo ulaskom u kupaonicu. S obzirom na to da je njegova funkcionalna svrha neupitna, iskoristite ga maksimalno i pretvorite u element koji će krasiti vašu kupaonicu.

U malenim kupaonicama ogledalo s policama moglo bi biti najbolje rješenje zbog dodatnog mjesta za odlaganje sitnica kao što su kozmetika, parfemi, higijenske potrepštine i slično.

Na ovaj način moguće je sakriti sitnice koje mogu učiniti da prostor izgleda neuredno, a ovisno o stilu u kojem odaberete ogledalo, vaša kupaonica će dobiti dozu elegancije, klasike ili pak glamura.

/ Ogledalo je najdominantniji element koji primjećujemo u kupaonicu

Biljke

Iako biljke nemaju veliku funkcionalnu svrhu u kupaonici, one mogu biti sjajan način za osvježenje kupaonice po vrlo pristupačnoj cijeni.

Za jako male kupaonice u kojima ne želite izgubiti prostor za odlaganje na biljke, možete kupaonicu ukrasiti biljkama u visećim teglama. Aloe vera, kaktus ili paprat vrlo su dobar izbor jer jako dobro podnose vlagu, a nije im potrebna prirodna svjetlost kako bi rasle.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

I love how these colors came together. On my 23432 trip to Lowe’s during this remodel process, I spotted a beautiful blue bathroom cabinet. I fell in love with the color and decided to have my current cabinet painted this color. (Shout out to Erin with @luckystarlane for doing a great job!) Initially, this bathroom project was supposed to be simple. Fix the leak in the bathroom tub. Unfortunately, the leak fix wasn’t simple. It meant we had to pull up the tub, which also meant pulling up shower tile and floor. So we decided, let’s go ahead and take the bathroom to the studs. We kept most of the layout the same but gave this space a fresh look with a new soaker tub, hardware, paint, new floor (which had to be reinforced), and accessories. We kept the toilet and sink/vanity. Throughout this process, the guys had to put up with me changing my mind SEVERAL times on the tile choices, hardware, and even paint color. I know they were tired of me by the end of this project. We have a small bathroom, so it was important to get every piece of this project right, as well as finding ways to maximize our space. Our contractor suggested moving the toilet to save space, which turned out to be a smart idea. Another space-saver idea was swapping out the bathroom door for a sliding door. I love how this bathroom turned out. Swipe to see the before pictures. #bathroomremodel #smallbathroomdesign #homedecor

Objavu dijeli Tatanisha + Derrick Worthey (@thiswortheylife)

Ručnici

Mekani fluffy (pahuljasti) ručnici transformirat će vašu kupaonicu u pravu luksuznu spa oazu. Uz to što ćete uživati u osjećaju mekoće, ručnici, osim doze luksuza, ovisno o boji, mogu donijeti osvježenje u kupaonicu.

Ako je vaša kupaonica u neutralnim bojama, ručnici u plavoj ili primjerice ružičastoj boji donijet će kupaonici vedrinu, dok će klasični bijeli ručnici, ili oni u svijetlim bojama, donijeti dašak elegancije.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Nothing like fresh towels! #shelfie

Objavu dijeli Jacqueline | Stager W Purpose (@stagingwithpurpose)

Mirisne svijeće

Mirisne svijeće idealne su za opuštanje, a kupaonicu će ispuniti divnim mirisima i osjećajem topline. Paljenje mirisnih svijeća može biti poseban ritual ako ste sretnik koji u kupaonici ima kadu, ali čak i brzinsko jutarnje tuširanje i spremanje za dan bit će ugodnije u mirisnoj kupaonici.

Osim toga, ovo je još jedan od načina kojima je u kupaonicu po vrlo povoljnim cijenama moguće unijeti dozu luksuza i elegancije.

Pletene košare

Pletene košare u kupaonici imaju funkcionalnu, ali i estetsku svrhu. Osim što su same po sebi zanimljiva dekoracija, one su vrlo dobar način za skrivanje sitnica u kupaonici koje često znaju činiti vizualni nered. U košare možete spremiti sitnice poput kozmetike, donjeg rublja, higijenskih potrepština, ručnika i slično.

Pletene košare ne samo da će se uklopiti u svaku kupaonicu, već će je i dekorirati, a osim toga, olakšat će vam organizaciju male kupaonice.

Potrebni su joj samo detalji zbog kojih će biti vizualno atraktivnija

Zlatne sanitarije

Iako zlatni detalji nikada nisu bili nepoželjni, posljednjih godina veći su trend u uređenjima interijera nego ikada. Ako ste i vi ljubitelj zlatnih detalja, upravo je kupaonica prostorija u domu u kojoj je mogućnost kombiniranja zlatnih detalja beskrajna.

Od sanitarija kao što su umivaonici i slavine ili galanterije poput držača za sapun ili stalka za ručnike, pa sve do ogledala, zlato će svaku kupaonicu, čak i onu najmanju ispuniti luksuzom, prenosi portal indizajn.

Kopirati
Drag cursor here to close