Objavio ženu za volanom

Selfie izazvao neviđen bijes u Saudijskoj Arabiji

Ovaj je selfie izazvao neviđen bijes u Saudijskoj Arabiji, pogledajte zašto
Lifestyle / Flash | 10. 10. 2017. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo tri dana nakon što je Saudijska Arabija objavila kako će ženama biti dozvoljeno voziti automobile jedna žena za volanom izazvala je neviđeni bijes u toj konzervativnoj zemlji.

Bijes Saudijaca je naime izazvala fotografija i popratni komentar koje je na svojem profilu na Twitteru objavio Fejsal Badugaiš, analitičar jedne tamošnje naftne kompanije.

Badugaiš je objavio fotografiju na kojoj se vidi njegova tek djelomično pokrivena supruga za volanom automobila i to netom prije poduke koju je Saudijac htio dati supruzi prije nego što krene u autoškolu.

''Dok čekamo da zakon stupi na snagu, počeo sam učiti svoju ženu voziti na siguran i legalan način i to na osiguranom privatnom parkingu'', objavio je Badugaiš na Twitteru.

Reakcije na njegov post bile su poprilično oprečne, a većina njih bila je negativna, prenosi T-portal.

Sunarodnjaci su se ponajviše obrušili na Badugaiša jer je objavio fotografiju supruge koja je tek djelomično pokrivena.

''Osjećaš li se barem malo posramljeno kad objavljuješ njezinu fotografiju? Stidi se!'', stoji u jednom od mnogobrojnih komentara.

Inače, iako će žene u Saudijskoj Arabiji moći upravljati automobilima od idućeg lipnja, i dalje im je zabranjen razvod, kao i otvaranje računa u banci ili zapošljavanje bez dozvole svojeg najbližeg muškog srodnika.

Kopirati
Drag cursor here to close