Pogled na Mostar

Sarajevski planinari u avanturi na Veležu

Lifestyle / Flash | 03. 04. 2017. u 07:22 S.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 1. travnja, ekipa Udruženja za podršku i razvoj sportskog turizma „Avantur“ krenula je u još jednu avanturu. Odredište je bila planina Velež, a sudionici pohoda nisu znali na koji vrh se penju, već su dopustili vodičima da ih predvode i ugodno iznenade.

Planina Velež, nalazi se Hercegovini, istočno od grada Mostara i rijeke Neretve. Ova hercegovačka ljepotica idealna je za ljubitelje planinarenja, alpinizma i penjanja uz litice. Do vrha Brasina (1897 m/nv) naša ekipa stigla je zapadnom stranom planine, sa koje se proteže veličanstven pogled na doline rijeka Neretve i Bune, samim tim i na grad Mostar.

Nebo bez ijednog tračka oblaka, umjerena temperatura i odlično raspoloženje naših planinara bilo je sve što nam je potrebno za još jednu avanturu. I tijekom ove ture, „Avantur“ je dao doprinos akciji „oČistimo planine – oČistimo prirodu – oČuvajmo Bosnu i Hercegovinu“ čisteći stazu kojom su prošli od smeća koje tu stoji čak i godinama, a zasigurno tu ne pripada.

Vodič i fotograf Muamer Drugovac kazao je da je Velež jako zanimljiva destinacija za planinare iz regije Sarajeva, jer se ne posjećuje tako često, a sa vrha se pruža prelijep i drugačiji pogled na okolne planine.

Kopirati
Drag cursor here to close