"Ne agonizirajte, organizirajte se!"

Sarajevski otvoreni centar: Žene potrebne za društvene promjene

Iz Sarajevskog otvorenog centra ženama poručuju da glas na biračkom mjestu može biti snažan, i da koga kod da izaberu, ne zaborave da im za taj glas treba odgovarati.
Lifestyle / Flash | 08. 03. 2018. u 12:50 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski otvoreni centar (SOC) oglasio se danas priopćenjem za javnost povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, u kojem se navodi da su žene bile na čelu svake važnije mirnodopske društvene promjene.

''U listopadu 2018. godine imamo priliku da značajno utičemo na demokratske procese. Sve zajedno imamo priliku ne samo da zagovaramo za kvote ili za nove institucionalne mehanizme koji će bolje štiti žrtve od nasilja, već i da odlučujemo da li ćemo učiniti ovo društvo iole pristojnim i mogućim za život za sve nas'', navodi se u priopćenju.

Iz Sarajevskog otvorenog centra ženama poručuju da glas na biračkom mjestu može biti snažan, i da koga kod da izaberu, ne zaborave da im za taj glas treba odgovarati.

''Ovo je godina u kojoj moramo zahtijevati odgovore na pitanje'', kada će biti kažnjeni policajci koji tuku žene koje prosvjeduju, kada će biti izjednačene porodiljske naknade, kada će sigurne kuće dobivati dovoljno sredstava za rad, kada će radna inspekcija kažnjavati poslodavce koje otpuštaju žene zbog njihovog spola ili trudnoće, kada će se nabaviti dovoljno lijekova za pacijentice na onkologiji i kada će biti dovoljno novca za obrazovanje sve naše djece...'', navodi se u priopćenju.

Uz slogan "Ne agonizirajte, organizirajte se!", iz Sarajevskog otvorenog centra podsjećaju da su žene bile na čelu svake važnije mirnodopske društvene promjene.

Kopirati
Drag cursor here to close