Rostovo

Sarajevski i bugojanski planinari obilježili uspjeh Vatrenih

Sarajevski planinari, njih 22-oje, nakon što su u subotu pohodili 1.530 metara visok vrh Kalina, dočekani su u planinarskom domu na Rostovu osvježenjem i ručkom.
Lifestyle / Flash | 16. 07. 2018. u 12:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči nedjeljne utakmice na Svjetskom prvenstvu, finalni uspjeh ekipe Hrvatske i navijačka podrška za osvajanje prvog mjesta obilježeni su u subotu i na bugojanskom izletištu Rostovo u planinarskom domu Kalin.

Sarajevski planinari, njih 22-oje, nakon što su u subotu  pohodili 1.530 metara visok vrh Kalina, dočekani su u planinarskom domu na Rostovu osvježenjem i ručkom.

Na kraju je za uspješan  plasman hrvatske reprezentacije na SP u Rusiji, predsjednik bugojanskog Planinarskog društva "Kalin" Franjo Gavrić sarajevske planinare počastio tortom. Ova gesta propraćen je pljeskom i  željama da "Vatreni" osvoje prvo mjesto.

Subotnji pohod na Kalin za većinu planinara bio je  više puta ponovljeni izlet zbog prelijepe prirode koja je ovom kraju podarila prostranu visoravan Rostovo, brojne proplanke, pašnjake i raznovrsnu šumu.

Trosatno hodanje kroz  cvjetne livade pune aromatičnih trava i ljekovitog bilja, šumoviti proplanci i  pogled sa vrha Kalina na Bugojno i Travnik, vrhove  Prenja, Vranice, Vlašića su onima koji su prvi put pohodili Rostovo i Kalin  pružili  neočekivanu ljepotu prirode. Tome je svakako doprinijelo i subotnje sunčano vrijeme koje je  za ovo  ljeto bilo jedno od rijetkih dana bez kiše.

''Upravo su raskošna ljepota prirode i gostoprimstvo  planinara iz PD "Kalin" na čelu sa predsjednikom Gavrićem, razlog što sarajevski planinari rado pohode ovo područje'', rekla je vodič sarajevskog HPD "Bjelašnica 1923" i subotnjeg pohoda Elza Babić.

Kopirati
Drag cursor here to close