Muzej pivarstva

Sarajevska pivara obilježava Međunarodni dan piva

Lifestyle / Flash | 05. 08. 2015. u 14:26 Z.S.
Kopirati

Povodom Međunarodnog dana piva, koji se ove godine obilježava 7. kolobvoza, Sarajevska pivara d.d. građanima će omogućiti besplatne posjete jedinom muzeju pivarstva u BiH.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U Sarajevskoj pivari smo od početka godine napravili brojne izmjene, među kojima su i vraćanje starog, dobrog okusa i kvaliteta, te uvođenje potpuno novog dizajna. Reakcije konzumenata su izvrsne, a najviše nas raduju izuzetno pozitivne reakcije na kvaliteti Sarajevskog. Bilježimo stalni rast proizvodnje i prodaje, pa se i na ovaj način želimo zahvaliti našim konzumentima za podršku i lojalnost", istakla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer-Liçin.

Sarajevska pivara je najstarije industrijsko postrojenje u BiH i pivarsku tradiciju njeguje još od 1864. godine.

Posvećenost i ljubav prema pivu te poštivanje tradicionalnih, starih načina kuhanja piva, omogućili su da kvalitet Sarajevskog traje desetljećima, a dokaz su i mnogobrojna svjetska priznanja i nagrade.

Sarajevska pivara će Međunarodni dan piva obilježiti i tako što će građanima darovati prigodne poklone u centru Sarajeva.

Građani muzej Sarajevske pivare mogu posjetiti u petak, 7. kolovoza, od 10.00 do 18.00 sati. Muzej se nalazi u kompleksu Sarajevske pivare, Franjevačka 15. Ulaza je slobodan.

Kopirati