Prognoza vremena

Sakrijte se poslijepodne, grmljavina

Tijekom dana očekuje se postepeno naoblačenje sa sjeverozapada praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne padaline mogu biti i intenzivnije.
Lifestyle / Flash | 13. 07. 2019. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu BiH jutros sunčano, poslijepodne se očekuje naoblačenje

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8, Bugojno 11, Ivan-sedlo i Sokolac 12, Srebrenica 13, Bihać, Sarajevo i Tuzla 14, Livno, Sanski Most i Zvornik 15, Doboj 16, Banja Luka, Brčko i Gradačac 17, Grude i Trebinje 18, Mostar i Široki Brijeg 19 i Neum 21 stupanj. 

Tijekom dana očekuje se postepeno naoblačenje sa sjeverozapada praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne padaline mogu biti i intenzivnije. Vjetar u Bosni slab promjenjivog smjera. U Hercegovini prijepodne slab jugo, a poslijepodne umjeren sjeveroistočni vjetar. Dnevne temperature od 20 do 25, na jugu do 28 stupnjeva. 

U Sarajevu će biti sunčano, uz postepeno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padaline se očekuju poslijepodne i u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 22 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close