Usvojen izvještaj

Vlada SAD-a dala BiH novac za provođenje Istanbulske konvencije

Jedna od aktivnosti proistekla iz ovog sporazuma u izvještajnom razdoblju je dodjela grant sredstava
Lifestyle / Flash | 21. 03. 2019. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice o realizaciji Sporazuma o grant sredstvima za razvojne ciljeve između Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Vijeća ministara BiH i o utrošku grant sredstava za tijekom 2018. godine.

Provođenje aktivnosti u okviru ovog projekta, navode, značajno doprinosi provođenju Istanbulske konvencije koju je Bosna i Hercegovina ratificirala 2013. godine i obavezala se da će poduzeti pravne i druge mjere da osigura pravni, institucionalni i organizacioni okvir za prevenciju nasilja nad ženama, zaštitu žrtava i sankcioniranje počinitelja.

Foto: Fena / 169. sjednica Vijeća ministara BiH

Jedna od aktivnosti proistekla iz ovog sporazuma u izvještajnom razdoblju je dodjela grant sredstava u iznosu 160.000 KM za devet nevladinih organizacija za učinkovitiju prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, kao i bolju zaštitu žrtava rodno zasnovanog nasilja, kao i formiranje Odbora za praćenje i izvještavanje po Istambulskoj konvenciji i femicidu u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vijeća ministara.

56 događaja iz oblasti ljudskih prava

Na istoj sjednici, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, usvojilo je Program obilježavanja značajnih datuma iz oblasti ljudskih prava u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu.

Program sadrži 56 događaja iz oblasti ljudskih prava koje će nadležne institucije BiH u suradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH obilježiti na prigodan način i u skladu s mogućnostima u okviru planiranih proračunskih sredstava.

Kopirati
Drag cursor here to close