iskorak

Rušenje "zida" protiv diskriminacije u Mostaru

Lifestyle / Flash | 18. 03. 2016. u 14:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simboličnim rušenjem "zida" na kojem su ispisane poruke diskriminacije predstavljena je aktivnost projekta "ZID – Zajedno iznad diskriminacije”, upriličena danas na Španjolskome trgu u Mostaru.

U akciji su sudjelovali učenici srednjih škola zajedno s profesorima s područja Hercegovačko-neretvanske županije. Ovom je gestom na simboličan način pokazana spremnost za iskorak ka boljoj budućnosti, odnosno školovanju i životu u zajedništvu – kazala je jedna od organizatorica projekta ZID Azra Turkić.

Projekt "ZID – Zajedno iznad diskriminacije" osmišljen je na produktivnom "Move on" seminaru, održanom u siječnju ove godine u organizaciji njemačke omladinske fondacije "Schüler Helfen Leben" (Učenici pomažu život).

‘’Želimo ovim projektom ukazati na ozbiljnost problema diskriminacije u bh. društvu, ali i da utječemo na svijest mladih ljudi i njihovo shvaćanje različitosti ‘’, poručio je Adi Maksumić, koji je također jedan od organizatora projekta ZID.

Napomenuo je da je mladim ljudima želja da se okrenu izgradnji bolje BiH koja neće biti sinonim za diksriminaciju.

Organizacija "Schüler Helfen Leben" (SHL), koja najvećim dijelom financira ovaj projekt, u BiH djeluje već nekoliko godina i to kroz programe neformalnog obrazovanja mladih, te potporu omladinskim projektima.

Inače, ovaj je projekt istodobno predstavljen u Istočnom Sarajevu, Novom Travniku, Gradačcu i Gračanici.

Kopirati
Drag cursor here to close