Live sa HE Jablanica

ROOF AW za anale elektronske glazbe BiH

Veličanstvena megastruktura HE Jablanica, smještena u samom srcu kanjona, sa visinom od preko 110 metara koja doslovno oduzima dah, je bio pravi izbor za našu polaznu točku snimanja.
Lifestyle / Flash | 11. 05. 2020. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolektiv pod vodstvom Andreja Jelića odradio do sada najatraktivniji video stream na megastrukturi Hidroelektrani (HE) Jablanica.

Nakon prve live razglednice pod nazivom ''From Mostar with Love'' koja je bila poklon gradu u ovim neobičnim vremenima, odlučili su u suradnji s našim sponzorima ZenDev & Leda nastaviti s predstavljanjem najljepših i jedinstvenih lokacija u našem okruženju, putem LIVE streama i nastupom DJ-eva.

''Tako smo se odlučili krenuti na kratko putovanje, ne daleko, već upravo u našem dvorištu - kako bismo predstavili prekrasnu prirodu i dragulje arhitekture koji nudi naš kraj. Tako nastaje projekt 'Backyard Wonders', a zapravo se radi o serijalu online partija koji započinjemo sa našom ljepoticom Neretvom i kanjonom kroz koji prolazi, pod popularnim nazivom Zeleni kanjon (The Green Canyon)'', kazao je Jelić.

Veličanstvena megastruktura HE Jablanica, smještena u samom srcu kanjona, sa visinom od preko 110 metara koja doslovno oduzima dah, je bio pravi izbor za našu polaznu točku snimanja.

Iako je submediteranska klima prevrtljiva, ni naleti vjetra i kiše nas nisu spriječili da snimimo DJ set uz nastup Andreja Jelića i Remi, te prateće video materijale u suradnji sa Kum videography i Dženadom Džinom.

''Očekuje vas prava glazbena i vizualna poslastica,stoga preptlatite se na njihov YouTube kanal i uzivajte u sljedećem streamu THE GREEN CANYON koji je zakazan za ovaj petak 15. svibnja. Livestream možete pratiti na njihovoj službenoj FB stranici ROOF AW sa početkom u 21 sat, dok je termin na YouTube kanalu zakazan za 23 sat'', navodi ROOF AW ekipa.

Za sve one koji nisu bili u stanju pogledati njihov prošli  livestream ''from Mostar with Love'' isti možete pogledati na njihovom  YT kanalu.

Video: ROOF AW - The Green Canyon

Stoga pretplatite se na njihov kanal i uživajte već u sljedećem LIVE streamu THE GREEN CANYON koji je zakazan za ovaj petak 15. svibnja. Livestream možete pratiti na njihovoj službenoj FB stranici ROOF AW sa početkom u 21 sat, dok je termin na Youtube kanalu zakazan za 23 sat.

Inače, hidroelektrana Jablanica je prvo i najveće hidroenergetsko postrojenje izgrađeno na rijeci Neretvi. Građena je u dvije faze od 1947. do 1955. i od 1955. do 1958. godine. Proizvodnja električne energije u HE 'Jablanica' započela je u veljači 1955. godine. Nakon izgradnje bila je najveći hidroenergetski objekat u bivšoj SFRJ.

Akumulacijom Hidroelektrane obuhvaćene su vode Neretve i svih njenih pritoka uzvodno od Jablanice. Podizanjem visoke lučno-gravitacione brane visoke 85 metara,  neposredno ispod ušća rijeke Rame u Neretvu, stvoreno je akumulaciono jezero maksimalne dužine 30 kilometara, koje se proteže uz Neretvu do grada Konjica, a uz rijeku Ramu do sela Gračaca. Najkraćom trasom između jezera i mjesta gdje je smještena strojara u Jablanici voda se na turbine dovodi kroz dva tunela  dužine oko dva kilometra i pri tome se koristi maksimalni pad od 111 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close