Evakuacija čamcima

Ronioci iz nabujale Bosne spasili 700 ovaca i janjadi

Lifestyle / Flash | 10. 03. 2017. u 16:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi ronilačkog kluba "Vidara" iz Gradačca i "Vidra'' iz Modriče od sigurnog utapljanja spasili su čobane i oko 700 ovaca i janjadi iz nabujale rijeke Bosne, nedaleko od Modriče.

Vođa gradačačkih ronilaca Admir Omerović-Eva kazao je u izjavi za Fenu da su apel za pomoć zaprimili iz Civilne zaštite Modriča u jutarnjim satima 8. ožujka i da su se odmah uputili prema Modriči.

''Okupio sam odmah šest naših članova i s dva čamca pridružili smo se trojici kolega iz Modriče te zajednički pristupili spašavanju. Ovce i pastiri ostali su okruženi vodom rijeke Bosne i jedini je izlaz bio njihova evakuacija čamcima. Spašavanje je trajalo cijelog dana do noći, a onda je prekinuto da bi ponovo bilo nastavljeno sutradan u jutarnjim satima. Posljednja ovca spašena je negdje iza 10 sati u četvrtak, kada je akcija spašavanja i okončana'', kazao je Omerović.

Dodao je kako je sretan da su ljudi spašeni, a također je sretan što nije stradala niti jedna životinja, iako su u nekoliko navrata ovce i janjad spašavani iz riječne matice koja ih nosila.

Kopirati
Drag cursor here to close