Šolta

Hercegovci završili tečaj iz dubinskog ronjenja

U sklopu edukacije članova Sportsko ekološke udruge Hercegovina (SEUH) iz SCUBA ronjenja organizirana je završnica tečaja iz dubinskog ronjenja kraj otoka Šolte
Lifestyle / Flash | 01. 10. 2017. u 21:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu kontinuirane edukacije članova Sportsko ekološke udruge Hercegovina (SEUH) iz SCUBA ronjenja u razdoblju od 29. rujna do 01. listopada 2017. godine je organizirana završnica tečaja iz dubinskog ronjenja na izuzetno atraktivnom lokalitetu otoka Šolte.

Ronilački centar Trogir je za ovu prigodu roniocima SEUH-a pružio izvanrednu logističku potporu, na čemu im se iz SEUH-a zahvaljuju.

Ronilo se na dubinama do 40 metara, što ujedno predstavlja granicu sigurnog ronjenja. Svi polaznici su uspješno savladali zahtjeve tečaja i okitili se prestižnim međunarodnim certifikatom "dubinsko ronjenje".

''Posebno naglašavamo da su polaznici tečaja bili i pripadnici SEUH-ove postrojbe za spašavanje na vodi, koja je angažirana u sklopu Službe za civilnu zaštitu HNŽ i Grada Mostara, a koje su dijelom opremile ovu postrojbu opremom koja je tijekom tečaja i korištena, te im se i ovom prilikom zahvaljujemo'', poručili su iz SEUH-a.

Ovime je navedena postrojba dobila na većoj sposobnosti i učinkovitosti za zadaće koje im postupci spašavanja na vodi i pod vodom postavljaju.

Iz SEUH-a ističu kako će i dalje aktivno raditi na edukaciji svojih članova, te se već u narednom razdoblju planiraju drugi specijalistički tečajevi.

Kopirati
Drag cursor here to close