Grad na Uni

Rođendanskom tortom proslavljeno 759 godina Bihaća

Bihać je uvijek bio otvoreni europski grad, čiji stanovnici i danas pokazuju koliko su humani i prijateljski raspoloženi.
Lifestyle / Flash | 26. 02. 2019. u 14:16 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Građani Bihaća su tradicionalno velikom rođendanskom tortom na Gradskom trgu, te svečanom sjednicom Gradskog vijeća, obilježili i proslavili 759 godina grada na Uni.

''Bez obzira na brojne probleme koji su nas snašli u posljednje vrijeme, danas zajednički šaljemo poruku koliko smo ponosni na naš grad, koliko ga volimo i poštujemo. Dolazak velikog broja gostiju iz naše zemlje, ali i susjedne Republike Hrvatske najbolja nam je potvrda koliko nas i drugi cijene. Uvijek ističemo da je ovo herojski grad i pokušavamo učiniti sve za što ugodniji i ljepši život svih Bišćana. Zato imamo mnogo razloga za osmijeh i optimizam'', poručio je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać Davor Župa na početku svečane sjednice istaknuo je kako je Bihać uvijek bio otvoreni europski grad, čiji stanovnici i danas pokazuju koliko su humani i prijateljski raspoloženi.

''Ovo je grad bogate tradicije, suživota i tolerancije. S ponosom ističemo da je Bihać kulturno, sportsko, zdravstveno, obrazovno i političko središte Unsko-sanskog kantona. Ovo je univerzitetski grad, a suvišno je i govoriti o ljepoti našeg Nacionalnog parka Una. Uz sve to, ali i dobre i vrijedne ljude, moramo slaviti naše Bišće i činiti da svake godine imamo i nekoliko razloga više za ponos i zadovoljstvo'', dodao je Župa.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nagrađeni su neki od zaslužnih građana za obranu, promociju i unapređivanje Bihaća. Najviše gradsko priznanje "Povelja 26. veljače'' dobili su novinar Mirza Sadiković, glazbeni umjetnik Muhamed Liha i Osnovna škola "Harmani 2''.

Plaketu boraca - oslobodilaca Bihaća dobilo je 14 pripadnika Petog korpusa Armije RBiH i Hrvatskog vijeća obrane Regije Bihać, te Ključko-sanska jedinica.

Nagrade "Japodski konjanik'' pripale su uspješnim mladim građanima Bihaća Emi Bajrić, Ragibu Botonjiću i Samiru Aličiću, a dodijeljene su i zahvalnice, te posebna priznanja gradonačelnika Bihaća.

Kopirati
Drag cursor here to close