Akcija prikupljanja

Riješite se nepotrebne odjeće i SKUPA darujmo siromašne!

Lifestyle / Flash | 31. 10. 2011. u 11:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizira se javna akcija skupljanja odjeće za socijalno ugrožene građane, koja će se vršiti u petak 4. studenog na Musali i u subotu 5. studenog na Rondou u razdoblju od 9-16 sati.

Akcija je krenula idejom naše sugrađanke mlade Helene Ivanković, koja je na Facebook grupi napravila stranicu Riješite se nepotrebne odjeće i SKUPA darujmo siromašne!!!

Grupa je ubrzo imala velik broj članova, pošto je akcija velikog obujma i ne može se samostalno napraviti, Helena je zatražila pomoć od Volontera u gradu Mostaru.

Volonteri koji su se ranije susretali sa sličnim akcijama, rado su se uključili te pomogli razvoj akcije. Određeni su datumi i mjesta skupljanja odjeće, te s obzirom na količinu skupljene odjeće, ona će se rasporediti po obiteljima. Do

sada se već dosta ljudi iz cijele Hercegovine uključilo u akciju, za koju su saznali ili preko medija ili preko društvene mreže, pa se volonteri nadaju velikom odazivu.

Kako su nam rekli Volonteri u gradu Mostaru, do sada su već imali kontakte nekoliko socijalno ugroženih obitelji, kojima su ranije pomagali, te su kontaktirali Caritas i Porodični centar, koji će im sugerirati osobe ili obitelji kojima je pomoć najpotrebnija.

Volonteri u Gradu Mostaru i redakcija portala Bljesak.info vas pozivaju da se u što većem broju odazovete akciji, te pomognete obiteljima koje nisu u mogućnosti obući svoju djecu i sebe u toplu odjeću.

Svi koji mogu dati svoj doprinos u odjeći ili volontiranju mogu da se jave do četvrtka u 12 h na mail [email protected].

Odjeća koja se skupi će se darovati onima kojima je to uistinu potrebno.
Kopirati
Drag cursor here to close