Kuczinsky

Riječi predsjednika: Nije kraj svijeta ako popušite jedan džoint

Lifestyle / Flash | 27. 09. 2016. u 08:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi predsjednik Perua Pedro Pablo Kuczynski, čija je zemlja druga u svijetu po proizvodinji kokaina, smatra da "nije kraj svijeta" ako netko popuši jedan džoint, unatoč tome što ne kani legalizirati njezinu potrošnju u svojoj zemlji.

"Smatram da nije jednostavno liberalizirati upotrebu droge, a Peru to ni u kojem slučaju neće napraviti. Liberalna sam osoba...,no nije kraj svijeta ako popušite jedan džoint, ali teške droge..., a ne, to je ozbiljna stvar", kazao je Kuczynski (78) u intervjuu za peruanski tv kanal N.

"Nekoliko latinoameričkih predsjednika podupire legalizaciju droge, no ja vam kažem da zemlje u kojima je konzumiranje droge slobodno, poput Nizozemske, Portugala ili Švicarske, s tim imaju velikih problema", kazao je.

U ponedjeljak je sudjelovao u potpisivanju povijesnoga mirovnog sporazuma u kolumbijskoj Cartageni između kolumbijskoga predsjednika Juana Manuela Santosa i marksističkoga pobunjeničkog vođe Timošenka, čelnika Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC), pravim imenom Rodriga Londona, kojim je formalno završen polustoljetni rat u kojemu je ubijeno gotovo četvrt milijuna ljudi.

Kuczynski je komentirao kako se nada da će taj mirovni sporazum "izmijeniti fizionomiju regije" kada je posrijedi trgovina drogom.

Član stranke desnog centra Peruanos por el Kambio (Peruanci za promjene), koji je na predsjedničku dužnost stupio u srpnju ili PPK, kako ga u Peruu nazivaju po kratici stranke i početnim slovima imena i prezimena, podsjetio je da je Peru druga zemlja u svijetu po proizvodnji koke i kokaina, odmah nakon Kolumbije, što godišnje donosi zaradu od 8,5 milijardi dolara, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close