Otvorena ribolovna sezona

Ribari krivolovcima zapalili mreže

Predsjednik SRD „Alagovac“ Gradimir Spremo kaže da će nevesinjski ljubitelji prirode i ribolova nastaviti poribljavanje Alagovca i čišćenje pristupnih putova do jezera.
Lifestyle / Flash | 02. 05. 2018. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ribolovna sezona na vodama kojima gospodari Sportsko-ribolovno društvo „Alagovac “ otvorena je jučer tradicionalnim druženjem nevesinjskih ribolovaca na obali jezera Alagovac.

Uz bogatu trpezu i prijateljske razgovore sportski ribolovci su pravili planove za sljedeći period. Iskazali su opredjeljenje za očuvanje prirode i ribljeg fonda i najavili intenzivnu borbu protiv krivolova, piše Radio Nevesinje.

Kao potvrdu te namjere simbolično su spalili zaplijenjenu mrežu od prije desetak dana u zoni stroge zabrane ribolova, poručivši krivolovcima da će sve nedozvoljene radnje biti zakonski sankcionirane.

Predsjednik SRD „Alagovac“ Gradimir Spremo kaže da će nevesinjski ljubitelji prirode i ribolova nastaviti poribljavanje Alagovca i čišćenje pristupnih putova do jezera. Planirano je i postavljanje ekoloških tabli u priobalnom pojasu sa upozorenjima o zabrani bacanja otpada i bespravne sječe šume

Iako je jučer otvorena ribolovna sezona iz Društva podsjećaju na trajnu zabranu ribolova na Alagovcu u zoni mrijestilišta, od Vojničke plaže do Bare. Najavili su i intenzivniji nadzor ribočuvarske službe.

Spremo koji je i potpredsjednik Ribolovnog saveza RS kaže da će se krajem svibnja održati Kup Nevesinja u sportskom ribolovu, a najuspješniji ribolovci predstavljat će Društvo na sljedećim natjecanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close