Bliska srcu

Riba idealna namirnica za zdravlje srca

Lifestyle / Flash | 06. 12. 2016. u 14:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O blagotvornom djelovanju omega-3 masnih kiselina bismo vjerovatno mnogo manje i kasnije saznali da nije naroda Sjevernog pola, Inuita.

U pedesetim godinama prošlog stoljeća se saznalo da, i pored konzumiranja velike količine masnoća, Inuiti znatno manje oboljevaju od srčanih bolesti nego južniji narodi.

Glavni razlog tome je konzumacija ribe i ribljeg ulja sa znatnom koncetracijom omega-3 masnih kiselina koje ovaj narod koristi obilato.

Adriatic Queen u svom asortimanu posjeduje ribu koja sadrži visoku koncetraciju ovih spojeva, prvenstveno sardinu i skušu, ali nećete pogriješiti ni kod odabira oslića ili tune.

Ako rado jedete ribu, sigurno ćete smanjiti količinu triglicerida u tijelu, a samim tim i mogućnost nastanka srčanih bolesti.

Omega-3 masne kiseline u ribi također smanjuju visok tlak i aritmiju srca. O njihovom djelovanju se najviše saznalo u posljednjih dvadeset godina i postale su jedno od najvećih otkrovenja moderne medicine, ali ujedno i najpovoljnijih zbog obilatog prisustva u našoj okolini.

Istina, omega-3 masne kiseline su prisutne i u nekim drugim namirnicama, kao što su mlijeko, margarin ili ulje.

Međutim, njihova količina u ovim namirnicama je zanemariva iako se, zbog stvorene medijske slike, vjeruje da je njihova koncetracija u ovoj hrani izuzetno velika.

Lan također sadrži omega-3 masne kiseline koje nisu iste kao riblje, te blagotvorno djeluju na oporavak organizma i zdravlje kože, ali ne i na srce.

One su pravi dokaz da sama priroda zapravo pravi najbolje lijekove. Iako pokazuju pozitivan utjecaj na liječene drugih zdravstvenih problema, omega-3 masne kiseline koje su prisutne u ribi i drugim plodovima mora ipak su prvenstveno zaštitnik kardiovaskularnog sustava i učinile su ribu hranom bliskom vašem srcu, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close