Zaštita okoliša

Restorani izbacuju plastične slamke

Lifestyle / Flash | 06. 07. 2017. u 09:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Restorani u Americi počeli su izbacivati plastične slamke iz uporabe te se udruživati s ciljem da naprave taj mali, ali značajni korak za zaštitu okoliša, prenose mediji.

Naime, Amerikanci na dan koriste 500 milijuna plastičnih slamki koje se zatim bacaju u smeće, stižu na smetllišta i zagađuju okoliš desetljećima.

Velika je vjerojatnost da će plastična slamka poživjeti dulje od vas, a da bi se u potpunosti razgradila ponekad je potrebno i 200 godina.

Velik dio plastike završava u moru, a komadiće jedu ribe i morske životinje koje zatim prenose ostatke u prehrambeni lanac pa tako i na naš tanjur, piše World Watch.

Grupa MK Restaurant nedavno je objavila kako će povući plastične slamke iz svih 14 restorana, a primjer su slijedili i mnogi drugi, uključujući Chicago Athletic Hotel i neke restorane u San Diegu i Charlestonu, izvještava Hello Giggles!

Na Instagramu je pokrenuta kampanja #SheddTheStraw koja poziva Amerikance da odbace plastične slamke i zamijene ih papirnatima.

Pravi bi pothvat bio kad bi isto učinili i fast food lanci koji na dan prodaju milijune gaziranih pića, sve u spoju s plastičnim slamkama koje će zagaditi okoliš na najgori način, navodi se u izvješćima.

Kopirati
Drag cursor here to close