Uklonjen s menija

Restoran zabranio slaninu i kobasice

Lifestyle / Flash | 18. 11. 2015. u 16:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najvećih lanaca hotela u Skandinaviji zabranio je kobasice i slaninu na svome jelovniku, javlja agencija Anadolija.

Kako navode norveški mediji, vlasnik hotela se odlučio na ovakav korak nakon što ga je uvjerila supruga koja zagovara zdraviji način prehrane i zaštitu okoliša.

"Ovo je novi koncept za doručak u našim hotelima", rekao je Petter Stordalen, vlasnik lanaca hotela u Norveškoj.

Istakao je da je novi jelovnik, kojim se promovira zdraviji način prehrane, osmišljen na osnovu preporuka grupe stručnjaka i doktora.

Stordalen je kazao da istraživanja pokazuju da je zdraviji doručak sačinjen od namirnica na biljnoj bazi nego hrana s visokim stupnjem masnoća.

"Želimo promijeniti dosadašnji način prehrane u hotelima. Kada gosti posjete naš hotel uvjerit će se da smo im, ustvari, pomogli da se osjećaju dobro i zdravo, te da je naša hrana ukusna i zdrava", istakao je vlasnik norveškog hotela.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u listopadu ove godine je objavila izvještaj u kojem se potrošnja obrađenog mesa životinja, kao što su kobasice i šunka, dovodi u vezu s obolijevanjem od raka debelog crijeva.

Kopirati
Drag cursor here to close