Tko je bio najluđa ekipa?

Red Bull Flugtag oduševio 50 tisuća gledatelja

Beograd je ove nedjelje bio privilegirano kao samo jedan od osam gradova na planeti u kome se Red Bull Flugtag održava u 2019. godini!
Lifestyle / Flash | 30. 06. 2019. u 22:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konačno održavanje Red Bull Flugtaga u Beogradu je zagolicalo zainteresiranost i natjecateljsku groznicu za 33 ekipe, koliko se nadmetalo za titulu najboljeg i najluđeg tima na Adi Ciganliji sa čuvene Red Bull Flugtag piste visoke šest metara, a priznanje najboljeg dobila je ekipa Flyin' Figuar Space Edition sa ukupnih 33.41 bodova i prijeđenih 15,15 metara. 

Foto: PR / Red Bull Flugtag održan na Adi Ciganliji pred više od 50 tisuća gledatelja

Obala beogradskog mora bila je u nedjelju ispunjena obožavaocima uvrnutog leta koji su uživali u spektaklu i pogledu na pistu koja je konstruirana kompleksnije od većine koncertnih i festivalskih postavki, a sa koje su piloti pokazali profesionalnost, kreativnost i otkačenost. Pored timova na čuvenoj pisti su se ukazali i Ajs Nigrutin i Timbe sa mješavinom najjačih hitova na kojima su radili u prethodne dva i po desetljeća. Pistu je na pola najvećeg letačkog šoua u Beogradu zauzela i Sara Jo sa svojim plesnim timom i izvela uživo njene hit pjesme ''Nemam Vremena Za To'' i ''Bez Sna''.

Beograd je ove nedjelje bio privilegirano kao samo jedan od osam gradova na planeti u kome se Red Bull Flugtag održava u 2019. godini! Ekipa Flyin' Figuar je obranila titulu iz 2013, doduše sa malom korekcijom u imenu - sada je dodano Space Edition u kombinaciji fiće i jaguara sa krilima, ispostavilo se da je to bio taličan potez! Nije nadmašen let od 19 metara od prije šest godina, ali je sve nadoknađeno u kombinaciji sa nastupom i atraktivnošću za konačni učinak, iako je konkurencija bila žestoka. 

Foto: PR / Red Bull Flugtag održan na Adi Ciganliji pred više od 50 tisuća gledatelja

''Za ovogodišnji nastup napravili smo letjelicu pod radnim nazivom ''Millenium Figuar''. To je ultra laka letjelica, dužine 6m, a širine 5m, a izborom laganih kompozitnih materijala, težina letjelice bez pilota nije prešla 25kg. Zbog toga i zbog kvaliteta izrade, osobine letjelice smo podigli na višu razinu i potrudili se da nadmašimo nastup iz 2013. godine. Također, sve to je upotpunjeno zanimljivim performansom i maskam'', kaže Marko Aćimović ispred ekipe koja će za nagradu otputovati u Salcburg u čuveni Red Bull Hangar-7 gdje će timski poletjeti u Flying Bulls helikopteru. Ekipe su kroz cijeli program motivirali voditelji Sara Jo, Ajs Nigrutin i Galeb Nikačević, čovjek zaslužan za najveći svjetski "Harlem šejk", viđen na Red Bull Flugtagu 2013. godine.

Ulogu žirija imali su Petar Vojinović, Sajsi MC, SevdahBABY, Tatjana Vojtehovski, Hana Adrović, Dejan Turk, Marko Ždero i mnogi drugi - svi su imali težak zadatak da izaberu najkreativniju ekipu. Dobar nastup i let u Adu imali su sir, opanak, tenk, klavir, jednorog i još mnogo drugih uvrnutih životinja, povrća i drugih objekata koje do sada srpska publika nije imala prilike da vidi na beogradskom ''nebu''.

Najkreativniji nastup i treće mjesto osvojio je tim Flying Hoptopod Monster za što je nagrađen GoPro kamerama i tandemskim skokom padobranom. Drugo mjesto i panoramski let iznad Beograda je odnijela ekipa Praslinova anti-stres mašina F40 čija je poruka bila možda najvažnija na ovogodišnjem Red Bull Flugtagu: ''Vodite računa o svom mentalnom zdravlju i nemojte nikada zaboraviti da se dobro zezate u životu''! 

Foto: PR / Red Bull Flugtag održan na Adi Ciganliji pred više od 50 tisuća gledatelja

Ovaj četvorosatovni letački ali i audio-vizualni spektakl na Adi Ciganliji bio je samo novi nastavak priče koja je počela 1992. godine u Beču, kada se prva letjelica otisnula sa platforme. "Red Bull Flugtag" podigao je svoju čuvenu pistu u preko 150 gradova širom planete, a Beograd je tu privilegiju dobio drugi put, što su timovi znali da iskoriste radeći u garaži na letjelicama bez motora, akumulatora i katapulta - oruđe su im bili samo vjetar, ljudska snaga i otkačenost, što je prezentirano na lokaciji koja je uređena u produkciji i organizaciji koja broji više od 500 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close