Natjecanje u žongliranju Nogometnom loptom

Red Bull Street Style sezona 2020 počinje 18. svibnja

Pokrenuto 2008. godine, Red Bull Street Style je natjecanje koje kombinira vrhunsku kreativnost s nesvakidašnjim vještinama.
Lifestyle / Flash | 07. 05. 2020. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Red Bull Street Style, najpoznatije svjetsko natjecanje u žongliranju Nogometnom loptom, ne samo da će nastaviti ove godine, već će biti i otvorenije nego ikad ranije. Najvažniji svjetski događaj u svijetu freestyle nogometa će u 2020. godini biti realiziran u potpunosti online putem.

Pokrenuto 2008. godine, Red Bull Street Style je natjecanje koje kombinira vrhunsku kreativnost s nesvakidašnjim vještinama, a najbolje sudionike bira elitni žiri u kojem su do sada bile nogometne legende Roberto Carlos, Gary Neville, Fabio Cannavaro, Edgar Davids, Luís Nani i Pável Pardo.

Foto:PR / Red Bull Street Style sezona 2020 počinje 18. svibnja

Nakon više od desetljeća tijekom kojeg su svjetska finala ovog natjecanja održavana pred punim tribinama na pet različitih kontinenata, u 2020. će se Svjetsko prvenstvo freestyle nogometa u potpunosti biti realizirano online.

Bilo tko sa 16 ili više godina može sudjelovati slanjem video klipa, a kroz seriju izazova, broj sudionika će se smanjivati sve dok se najbolji muškarci i žene širom svijeta – od vladajućih prvaka do uspjeha gladnih debitanata – ne pojave u online Svjetskom finalu koje će se prenositi uživo.

Sudionici će moći od 18. svibnja u 12 sati po središnje-europskom vremenu slati video klipove u trajanju do 30 sekundi u kojima će pokazati svoje vještine žongliranja loptom, a pregledat će ih suci izabrani od Svjetske asocijacije freestyle nogometa (WFFA).

Foto:PR / Red Bull Street Style sezona 2020 počinje 18. svibnja

Steve Elias, predsjednik WFFA, otkrio je da ova online sezona Red Bull Street Stylea nije mogla doći u bolje vrijeme: „Nikada nije bilo natjecanja u slobodnom stilu ovih razmjera koje je online i otvoreno za sve. Vidjet ćemo sve vrhunske zvijezde i otkriti nova lica.“

Samo 200 najboljih muškaraca i 60 žena će nastaviti natjecanje u sljedećim fazama koje će pokrivati muzikalnost, izvedbu trikova i kreativnost, a nakon svake od njih će se sužavati broj natjecatelja.

Napokon, 16 muškaraca i 8 žena će se suočiti u fazi broj pet odnosno Svjetskom finalu koje će, uz prijenos uživo širom svijeta, iznjedriti dvoje prvaka za 2020. godinu.

Foto:PR / Red Bull Street Style sezona 2020 počinje 18. svibnja

Branitelji Naslova, Brazilac Ricardo Fabiano Chahini de Araújo, poznatiji kao Ricardinho, i freestyle kraljica Melody Donchet iz Francuske – koja je jedina osoba sa tri naslova osvajača Red Bull Street Style – automatski su se plasirali u četvrtu fazu natjecanja.

„Red Bull Street Style je najbolje natjecanje na svijetu, a natjecateljski aspekt samo je dio razloga zašto je to tako. Dobio je i veliku medijsku pažnju, što mi pomaže da podijelim svoju strast prema sportu. Želim pomoći sve većem broju ljudi da upoznaju ovu disciplinu nogometa“, rekla je Donchet.

Kopirati
Drag cursor here to close