Regionalno natjecanje

Red Bull RapLika 2017: Sljedeći tjedan državno finale

Lifestyle / Flash | 14. 04. 2017. u 10:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijave za najveće regionalno natjecanju u freestyle repanju su okončane, a žiri je odabrao najbolje MC-ijeve koji će nastupiti u državnim finalima i pokušati izboriti mjesto u regionalnom finalu Red Bull RapLike 2017. Državna finala na rasporedu su već sljedeći tjedan.

Žiri u Hrvatskoj je svoje predstavnike u regionalnom finalu već odredio putem online odabira, a tu čast dobili su Sultan i Krljo. U Srbiji i Bosni i Hercegovini bit će održano državno finale, na kojima će se MC-ijevi u verbalnim duelima jedan-na-jedan boriti za mjesto u regionalnom finalu.

Prvo kvalifikacijsko natjecanje bit će održano u Beogradu u Klubu Fest u Zemunu, u utorak 18. travnja, sa početkom u 21 sati. Žiri koji će odlučivati o tome tko će predstavljati Srbiju u regionalnom finalu činit će Relja, Grasshoper i Frenkie, a u konkurenciji će se naći osam MC-ijeva: VeB, Samuraj Krek5, L. A. F., Lejdi Lerdi, Krajski, Mali Princ Popz, Crazy Rastaman i Antaaa. Natjecatelje i publiku kroz večer će voditi popularna Sajsi MC, dok će se za muziku pobrinuti DJ Mrki. Ulaz na događanje je 200 dinara, a uz kupljenu kartu gosti dobijaju jedno piće gratis.

Tri dana poslije, u petak 21.04., na redu je BiH finale Red Bull RapLike. Osam bh. MC-ijeva - Doe, Arot, Noti Limun, Normala, MC Nuha, Traka MC, Perla i Chipppa - suočit će se u sarajevskom The Loft Clubu, gdje će njihovo freestyle umijeće ocjenjivati žiri u sastavu Shtela, prof. sterMa i Frenkie.

Za glazbenu podlogu zaduženi će biti DJ ekipa Insani u Membrani, dok će se u neuobičajenoj ulozi hosta naći DJ Soul. Vrata se otvaraju u 21 sata, a ulaz je 5 KM, u što je uključena konzumacija.

Žiri će pored pobjednika iz Srbije i Bosne i Hercegovine imati pozivnicu za još po jednog od sudionika državnih finala, a specijalnu pozivnicu za regionalno finale poslati i jednom MC-iju po odabiru iz neke od zemalja regije. Osmi sudionik će biti prošlogodišnji pobjednik bh. izdanja Red Bull RapLike, Darko Richter.

Time će biti zaokružena lista od osam najboljih MC-ijeva koji će na velikom regionalnom finalu Red Bull RapLike 2017, 20. svibnja u BiH, pokušati da se domognu laskave titule najboljeg regionalnog freestylera.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil natjecanja, priopćeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close