Na Igmanu

Red Bull 400: Novi datum bh. izdanja najteže utrke na svijetu

Natjecanjem na igmanskoj skakaonici, BiH će se pridružiti odabranom društvu zemalja koje su ugostile utrke svjetskog Red Bull 400 prvenstva.
Lifestyle / Flash | 15. 04. 2021. u 19:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na olimpijski Igman 26. lipnja dolazi utrka Red Bull 400 ili - kako je često nazivaju - najtežih 400 metara koje ćete ikada pretrčati. Bosna i Hercegovina je uvrštena u kalendar ovog globalnog natjecanja, a pozornica njegovog prvog izdanja u našoj zemlji bit će kultna velika skakaonica na Malom Polju.

Nakon što je zbog situacije u cijelom svijetu prošle godine prvo pomjerena, a potom i otkazana, određen je novi datum održavanja utrke Red Bull 400 na Igmanu: 26. lipanj 2021. godine.

Natjecanjem na igmanskoj skakaonici, BiH će se pridružiti odabranom društvu zemalja koje su ugostile utrke svjetskog Red Bull 400 prvenstva. U ovih deset godina održana su 73 takmičenja na 25 lokacija u 18 zemalja (na tri kontinenta).

Ova utrka je ultimativni test izdržljivosti i snage volje, iskušenje čak i za vrhunske sportiste. Začeta 2011. u Austriji, prerasla je u međunarodno natjecanje koje je prošle godine privuklo više od 18.400 natjecanja širom svijeta, iz različitih sportskih disciplina i različite razine fizičke spreme.

Video: The Steepest Running Race in Europe - Red Bull 400

Prijaviti se mogu i rekreativci i profesionalni sportisti, odnosno svi koji smatraju da mogu odgovoriti na izazov utrke duge svega 400 metara - ali koja uključuje iscrpljujući uspon uz skijašku skakaonicu. Sudionici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov broj je ograničen.

Utrka će biti održana na istoj onoj skakaonici na kojoj je 1984. godine legendarni 'Leteći Finac', Matti Nykänen, doletio do svog prvog olimpijskog zlata. Za razliku od njega, na Red Bull 400 učesnici će se kretati suprotnim smjerom - od podnožja ka vrhu, no svi koji stignu do vrha zajamčeno će se osjećati kao prvaci.

Natjecanje se organizira u kategorijama za žene i muškarce, koji će startati odvojeno, ali ista pravila i format važe za sve. Sudionici će biti podijeljeni u grupe, kroz koje će pokušati da izbore mjesto u finalu.

Prijave će biti otvorene uskoro, a ubrzo će se znati više i o startninama, sadržaju startnog paketa, nagradama, savjetima za pripremu...

Organizatori će pratiti pravila i preporuke nadležnih službi u vezi s aktualnom situacijom, te event organizirati shodno tim pravilima i preporukama.

Kopirati
Drag cursor here to close