Waste is Taste

Reciklirana moda - prijavi se na javni natječaj!

Lifestyle / Flash | 24. 01. 2017. u 09:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imaš li afinitete prema dizajnu?

Udruženje KULTART objavljuje poziv svim kreativcima, bez obzira na spol, starosnu dob i mjesto stanovanja da sudjeluju u ovogodišnjem Waste is Taste-u.

Od 2012. godine Waste is Taste okuplja mlade i profesionalne dizajnere iz Bosne i Hercegovine i regije, koji stvaraju modne kreacije od otpadnih mateirjala.

Svim zainteresiranim se ovim projektom daje mogućnost svim zainteresiranih da se okušaju u polju modnog dizajna, a svoju kreativnost pokažu sudjelovanjem u stvaranju inovativnih kreacija od nekonvencionalnih materijala.

Prijave su otvorene do ponoći (00:00) 31. ožujka 2017. godine, nakon čega će svi radovi i kreacije biti evaluirane od stručnjaka.

31. ožujka 2017. godine bit će objavljena imena svih aplikanata koji su zadovoljili kriterije, i koji će sudjelovati na modnoj reviji u Sarajevu.

Sudionici će blagovremeno biti obaviješteni putem e-maila o tome je li njihov rad zadovoljio kriterije i je li odabran za reviju.

Kako se prijaviti

Potrebno je dostaviti fotografije vlastite kreacije, koje ne moraju nužno biti profesionalne.

Dovoljno je da budu vidiljeve sa prednje i zadnje strane, a potrebno ih je raditi na živom modelu ili krojačkoj lutki.

Uz fotografije nužno je dostaviti zajedno sa kratkim opisom modela, inspiracijom, korištenim materijalima, na koji način je kreacija napravljena i kako ta kreacija predstavlja važnost čuvanja okoliša.

Fotografije modela dostaviti na e-mail adresu [email protected] sa naslovom "Prijava na konkurs" uz osnovne osobne podatke, opis modela i kontakt telefon.

Selekcija radova i žiri

Nakon zatvaranja natječaja, stručni žiri bira najbolje radove, koji će se na koncu predstaviti na glavnom događaju u Sarajevu.

Modna revija ća također biti natjecateljskog karaktera, gdje će svi odabrani u selekciji predstaviti svoje radove pred stručnim žirijem.

Nagrade

I mjesto: Partner projekta Courtyard by Marriott u Sarajevu nagrađaju najboljeg dizajnera ili dizajnericu sa dvodnevnim boravkom za dvoje.

Prva tri mjesta dobivaju unikatne nagrade/skulpture akademske kiparice Dalile Manso, dok svi sudionici dobijaju Zahvalice.

Za sva pitanja i dodatne informacije kontaktirajte [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close