Mostar

Razbijanje predrasuda plesom, pjesmom i igrom

Lifestyle / Flash | 01. 04. 2016. u 09:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival za djecu s posebnim potrebama održava se danas u Mostaru, u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) Mostar.

U sklopu Festivala upriličit će se nebrojne umjetničke radionice, plesni performansi te igre bez granica.

Po riječima Tanje Čvoro iz UWC-a, ovaj se festival održava već četvrtu godinu za redom te je postao prepoznatljivo obilježje grada Mostara.

''Danas ćemo ovdje imati razne događaje koje su nam pripremila djeca iz Osnove škole sa specijalnim potrebama, Egipatskog sela, Los Rosalesa, različitih vrtića'', kazala je Čvoljo te istaknula zadovoljstvo održavanjem festivala.

Defektologinja u Centru Los Rosales Amela Stovrag istaknula je kako je ovaj festival značajna manifestacija koja se održava s ciljem razbijanja predrasuda o djeci s posebnim potrebama i s ciljem njihove integracije u društvo.

Napomenula je kako se sutra obilježava Međunarodni dan osoba s autizmom te kako će se tom prigodom u Narodnom pozorištu u Mostaru također realizirati jedna značajna manifesatcija.

Na Festivalu za djecu s posebnim potrebama sudjeluju i Čapljinske mažoretkinje, SOS Kindergarten, MoStars, Udruga "Moja nada".

Kopirati
Drag cursor here to close