Gornji Vakuf-Uskoplje

„Raduša“ sve atraktivnija za ljubitelje skijanja

Skijalište ima pet ski liftova (dvosjed i vučnice) na sedam skijaških staza svih kategorija, od namlađih do najstarijih.
Lifestyle / Flash | 15. 01. 2019. u 11:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je više posjetitelja koji uživaju u čarima planine Raduše, na skijalištu koje je dvadesetak kilometara udaljeno od centra Gornjeg Vakufa-Uskoplja. 

- Iako je ovo skijalište „najmlađe“ na području SBK-a, već sada možemo reći da će postati omiljena destinacija ljubitelja skijanja iz naše zemlje, ali i Republike Hrvatske odakle sve češće dolaze - kazao je rukovodiltelj Ski-centra „Raduša“ David Herceg. 

Dodaje da skijalište ima pet ski liftova (dvosjed i vučnice) na sedam skijaških staza svih kategorija, od namlađih do najstarijih. 

Ističe, također, da se u blizini nalazi motel na visini oko 1.300 mnv, te restoran na još većoj nadmorskoj visini, koji gostima pružaju nezaboravan doživljaj. 

- Na otvorenju zimske sezone ovdje su boravili mnogi domaći i strani ljubitelji zime i skijanja. Došli su iz Splita, Trogira, Zadra, Mostara, Jablanice, Bugojna ...Skijalo se, bordalo i sanjkalo - naglasio je. 

Dodaje kako je otvaranje skijališta važno za cijelu lokalnu zajednicu, a posebno mještane okolnih sela, kojima je ovo prilika da ponude turistima svoje domaće proizvode. 

Dolasku turista naročito se raduju mještani obližnjeg sela Pidriš, čije se stanovništvo mahom bavi stočarstvom i poljoprivrednom proizvodnjom.   

- Namirnice koje se koriste za spravljanje jela u našim objektima na Raduši, razno povrće, mliječne i proizvode od mesa, nabavljamo od ljudi koji žive na ovom području - istaknuo je. 

Zaključuje da su zimski ambijent, pogled na najviši vrh Idovac, očišćen put, idealna visina snijega i blagi minusi dodatni motiv onima koji posjećuju skijalište na Raduši, te da bi ova sezona mogla biti uspješnija od prošle.

Kopirati
Drag cursor here to close