BiH i Velika Britanija razmijenili iskustava

Radionica o financijskim istragama u Tužiteljstvu BiH

Tijekom rada stručne radionice na temu provođenja financijskih istraga, na kojoj su sudjelovali tužitelji i stručno osoblje Tužiteljstva BiH, razmijenjena su iskustva s kolegama iz Velike Britanije, koji su također radili na predmetima financijskih i
Lifestyle / Flash | 15. 05. 2019. u 19:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Radionica o financijskim istragama u Tužiteljstvu BiH

U Tužiteljstvu BiH održana je radionica o financijskim istragama. Na toj stručnoj radionici razgovaralo se o iskustvima u provođenjima financijskih istraga u Bosni i Hercegovini i Velikoj Britaniji. 

Tijekom rada stručne radionice na temu provođenja financijskih istraga, na kojoj su sudjelovali tužitelji i stručno osoblje Tužiteljstva BiH, razmijenjena su iskustva s kolegama iz Velike Britanije, koji su također radili na predmetima financijskih istraga. 

Na radionici je razgovaralo se o izazovima u provođenjima financijskih istraga, iskustvima u realizaciji te vrste istraga, analizama slučajeva, kao i znanstvenim lekcijama i izazovima u iskustvima u BiH i Velikoj Britaniji. 

U svojstvu izlagača, analize slučajeva prezentirali su kolege iz Velike Britanije, kao i tužitelji i osoblje Tužiteljstva BiH. 

Stručna radionica realizira se u okviru Projekta potpore Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću i Tužiteljstvu BiH, koji podržava veleposlanstvo Velike Britanije u BiH. 

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, 27. veljače 2019. godine donijela je Obvezno uputstvo o provođenju financijske istrage prilikom provođenja istrage u određenim predmetima korupcije, organiziranog kriminala, financijskog kriminala, pranja novca i drugih kaznenih djela, kojim se definira oblast provođenja financijskih istraga, podsječaju iz tog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close