Festival

PYAF! REINVENTED u Jablanici

Ovogodišnji organizator festivala je omladinski kulturni centar „UrbanArt“ iz Jablanice.
Lifestyle / Flash | 16. 08. 2018. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Jablanici se pod sloganom „Brave Art“od 24.08 do 26.08.2018.godine nakon višegodišnje pauze organizira festival omladinske kulture i aktivizma PYAF! REINVENTED.

Festival će okupiti brojne kulturne djelatnike i mlade umjetnike koji će imati priliku da kroz brojne festivalske sadržaje predstave svoj rad ali i steknu nova znanja i razviju nova prijateljstva.

Jedna od značajnih tema o kojoj će se razgovarati je i društvena odgovornost umjetnika. Namjera je da kroz planirane radionice ukažemo na bitnost djelovanja umjetnika vezano za različite društvene probleme  i devijacijacije u društvu.

Namjera organizatora je da kroz aktivnosti koje provode izvrše mapiranje umjetnika  i umjetničkih inicijativa s ciljem izrade svojevrsne interaktivne karte koja će sadržavati informacije o umjetnicima i koja bi trebala stvoriti pretpostavke za razvoj suradnje i unapređenje omladinske urbane kulture uopće, priopćeno je.

Program ovogodišnjeg festivala obuhvata dvije kazališne predstave, RM DemoFest uz sudjelovanje 6 demo  te dva poznata benda, crtanje i izložbu murala uz sudjelovanje 7 umjetnika te 4 edukativne radionice. 

Sve festivalski događaji će biti organizirani u sklopu kompleksa Muzeja „Bitke za ranjenike na Neretvi“ u Jablanici. Bitno je napomenuti da je ulaz na sve festivalske događaje za posjetitelje besplatan.

Ovogodišnji organizator festivala je omladinski kulturni centar „UrbanArt“ iz Jablanice.

Generalni pokrovitelj festivala je Bosnia – Hezegovina Resilience Initiative.

Pokrovitelji festivala su Općina Jablanica, AMUS - Asocijacija kompozitora glazbenih stvaratelja, te Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close