Zadovoljstvo putnika

Putnici birali: Najbolje svjetske aviokompanije su ...

Lifestyle / Flash | 25. 12. 2016. u 08:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživanje koje je nedavno provedeno pokazalo je kako neke aviokompanije itekako drže do odnosa prema putnicima i prije, ali i za vrijeme puta. S druge strane, neke, među kojima su i poznate svjetske kompanije, baš i nisu dobro prošle kad je u pitanju zadovoljstvo korisnika.

U istraživanje je bilo uključeno nekoliko kategorija, kao što su ljubaznost osoblja, hrana i piće, udobnost sjedišta, ukrcavanje i vrijednost za novac. Također, kompanije su bile podijeljene u dvije kategorije, prema dužini leta. Prva kategorija obuhvatila je kompanije čiji letovi često traju kraće od tri sata, a druga one letove, gdje u avionu provodite šest ili više sati, prenosi B92.

Istraživanje provedeno među putnicima tako je pokazalo kako je najbolja kompanija za kraća putovanja turski avioprijevoznik Turkish airlines. Naime, korisnici njihovih usluga dali su im najviše ocjene za hranu koju poslužuju, kao i za uslužnost osoblja.

U vrhu su se još našle kompanije Scandinavian airlines i IceLander, dok je na samom dnu španjolska niskotarifna kompanija Vueling. Također, dva mjesta iznad Vuelinga, našao se slavni Ryanair.

Što se tiče dugih letova, najboljom, prema zadovoljstvu putnika, pokazala se kompanija Singapore airlines. Putnici smatraju kako je kod njih gotovo sve savršeno, pa su tako u skoro svakoj kategoriji zaslužili maksimalne ocjene. Singapurćane slijede kompanije Emirates i KLM, a dva poznata imena našla su se na dnu. Naime, ako je vjerovati putnicima, Air Canada i United airlines morali bi hitno promijeniti svoju politiku na bolje.

Kopirati
Drag cursor here to close