'Let's Do It'

Prvi Digital Cleanup Day - Dan planete Zemlje

Zagađenje u digitalnom svijetu utječe na stvarno okruženje ljudi.
Lifestyle / Flash | 21. 04. 2020. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski tim 'Let's Do It' organizira prvi globalni Digital Cleanup Day - Dan čišćenja digitalnog otpada 22. travnja u cilju obilježavanja 50. godišnjice Dana planete Zemlje.

Zagađenje u digitalnom svijetu utječe na stvarno okruženje ljudi. Prema objavljenom izvještaju McAfee-a iz 2009., potrebna je ista količina energije za dostavljanje milijardu e-mailova koliko i za dnevno korištenje energije u dva milijuna američkih domaćinstava.

Predviđa se da će do 2025. godine spremišta podataka koristiti petinu proizvedene energije i biti jedan od najvećih zagađivača.

Uklanjanje digitalnog otpada čisti vaš radni prostor što ima pozitivan psihološki efekat, zbog toga što uredno mjesto povećava razinu koncentracije. Ovaj proces može pomoći i zaboravljenim idejama da izbiju na površinu.

S obzirom da je cijeli svijet u izolaciji i svi provode vrijeme kod kuće, ovo je prilika da svi pregledaju svoje elektronske uređaje i riješe se neželjenih e-mailova, starih fotografija i sličnih nepotrebnih datoteka.

Iz tima LDI pozivaju sve da se prijave na web stranicu i da 22. travnja unesu podatak o količini izbrisanih podataka tj. očišćenog digitalnog otpada i na taj način budmo dio Svjetskog dana digitalnog čišćenja.

''Ovo je način na koji možemo doprinijeti održavanju životne sredine, a da pri tome ne moramo napustiti svoje domove. Stoga vas pozivamo da svi zajedno na ovaj način obilježimo Dan planete Zemlje i ove godine'', naveli su.

Kopirati
Drag cursor here to close