Najstarija Slovakinja

Proslavila 107 godina i otkrila tajnu dugovječanosti: Klonite se alkohola i napornih muževa

Lifestyle / Flash | 19. 10. 2016. u 14:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najstarija Slovakinja Marija Čeremugova iz Levoče koja je ovih dana proslavila 107. rođendan poručila je da je njen recept za dugovječnost to što se sklanjala od pića, a 74 godine živi kao udovica, bez muža koji bi joj "pio krv".

Slovačkoj televiziji Markiza koja je došla da joj čestita rođendan još vitalna žena kazala je da je tajna dugovječnosti u tome što je rano ostala udovica, a novog muža poslije nije tražila i nije imala nikog tko bi joj, kako je kazala, pio krv, javlja agencija Beta.

Drugi tajni sastojak njene dugovječnosti je to što iako je bila radnica u tvornici žestokih alkoholnih pića i pivari nikada nije pila alkoholna pića.

"Vjerojatno imam kod Boga vezu kada sam doživjela tako duboku starost. Koliko gospod Bog da, toliko. Kada kaže dosta, u redu, pristajem da je kraj", kazala je Čeremugova.

Zdravlje je i više nego primjereno godinama služi, ne koristi nikakve lijekove, a najviše je muči što su prije nje umrla njena djeca i sve njene prijateljice, ali na sreću ostala joj je unuka koja o njoj brine i posjećuje je.

Kopirati
Drag cursor here to close