Tužna priča

Pronađena ogrlica s Titanika koja skriva jednu vrlo potresnu priču

Lifestyle / Flash | 13. 04. 2017. u 18:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno je na dnu oceana pronađena ogrlica, točnije medaljon, koja je pripadala jednoj od putnica s Titanika, piše usatoday. Ona je u toj užasnoj pomorskoj nesreći izgubila muža. Žetoni za kockanje, medaljon i lisice su samo neki od predmeta koji su pronađeni u koferu koji je pripadao putnici prve klase Virginiji Estelle McDowel Clark i njenom suprugu Walteru Milleru Clarku.

Njihovi predmeti bit će izloženi na izložbi artefakta u Luxor hotelu i casinu u Las Vegasu povodom 105. godišnjice od potonuća broda, piše večernji.hr.

Clarkovi su bili na medenom mjesecu u Europi pa su odlučili rezervirati putovanje na Titaniku kako bi došli kući ranije, da bi prisustvovali rođendanu svog dvogodišnjeg sina, ističe Aleksandra Klingelhofer, potpredsjednica ove izložbe.

Preživjela je samo Virginija, ali nažalost, Walter nije – rekla je ona.

Virginija je kasnije rekla da je osjetila kada je brod udario u ledeni brijeg. Njen muž je igrao poker u salonu, a ona je odmah dotrčala do njega i rekla mu da smatra da nešto nije kako treba.

Walter je prekinuo igru i pomogao je svojoj ženi da uđe u čamac za spašavanje.

''Čamci za spašavanje nisu bili puni. Bilo je dosta prostora, tako da je bilo mjesta i za Waltera'', rekla je Aleksandra.

Ističe da kada pronađu neke predmete uvijek ih žele povezati s potencijalnim putnicima.

''Provjerili smo zapise i nije bilo puno putnika s inicijalima V.C., pa smo utvrdili da je pripadao Virginiji koja je bila udata za Waltera Clarka iz Los Angelesa'', kaže ona.

Walter i Virginija su se upoznali u Montani dok su odrastali, a on se kasnije vratio i oženio je.

Kopirati
Drag cursor here to close