Ljepota prirode

Proljetni kadrovi Ramskog jezera iz zraka od kojih zastaje dah

Ovoga puta Damir Mišura zabilježio je ljepotu Ramskog jezera u proljetnom buđenju.
Lifestyle / Flash | 25. 03. 2019. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ramski fotograf i zaljubljenik u prirodu Damir Mišura ne prestaje oduševljavati svojim videzapisima u kojima prikazuje prirodne ljepote Prozora/Rame iz zraka.

Ovoga puta Damir je zabilježio ljepotu Ramskog jezera u proljetnom buđenju.

''Kalendarski početak proljeća donio je lijepo i sunčano vrijeme protekolga vikenda. Nakon dugo vremena, dnevna temperatura prešla je petnaest stupnjeva. U dolini snijega više nema, ali na planinama je potpuno drukčija priča. Svakog proljeća, pa tako i ovoga, kad započne „pravo“ otapanje snijega i vode s planina krenu na put prema akumulaciji Ramskog jezera, svakim danom vidljiv je porast razine vode. Svakim danom, vidljivo je i buđenje prirode'', ističe ovaj fotograf.

Nedjeljno popodne, bilo je, kaže idealno za izaći vani i malo poletjeti, posebno iznad jezera.

''Susresti se s prošlošću i sadašnjim trenutkom doživljaj je koji se ne događa svaki dan...Koliko god puta ga fotografirali ili snimali, svaki put, nađe se neki detalj koji do tada, jednostavno niste zamjećivali. Iz zraka se sve bolje vidi i zamjećuje, pa tako i sitnice koje raduju. Te sitnice su činjenice da postoje ljudi koji rade na terenu i žele da im priroda i okoliš budu čisti i uredni'', poručuje Mišura.

Kopirati
Drag cursor here to close