Prognoza

Proljetne temperature

Za teretna vozila preko 3,5 t promet je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.
Lifestyle / Flash | 03. 04. 2018. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom. Puhat će slab vjetar do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22 stupnjeva.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Bugojno, Ivan-sedlo i Zenica 3, Jajce, Kupres, Sarajevo i Stolac 4, Grude, Livno, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg i Tuzla 5, Prijedor, Trebinje i Zvornik 6, Srebrenica 7, Banja Luka, Bijeljina, Brčko i Doboj 8, Neum 11, Gradačac 12 i Bihać 15 stupnjeva.

Na mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja upozorava se u usjecima, kao i preko planinskih prevoja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično prometuje se na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

Zbog radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup promet je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Za teretna vozila preko 3,5 t promet je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close