:(

Prognoza za sljedeće dane: Kiša, kiša i još kiše

Lifestyle / Flash | 09. 01. 2016. u 09:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjer. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno slaba kiša, a u ostalim djelovima uglavnom bez padalina.a. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu i sjeverozapadu zemlje od 9 do 15 stupnjeva.

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u Hercegovini registrirana je i kiša.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -2 stupnja, Bjelašnica, Prijedor i Zenica 0, Goražde 1, Banja Luka, Bijeljina i Jajce 2, Sarajevo 3, Doboj, Srebrenica i Tuzla 4, Ivan-sedlo, Kupres i Zvornik 5, Bugojno 7, Gradačac, Livno, Mostar i Trebinje 8, Bihać 12, Neum 14 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Nedjelja - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa padavinama. Više kiše se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostalim područjima slabe padavine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu od 10 do 15 stupnjeva.

Ponedjeljak - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Povremeno slaba kiša u Hercegovini. Jače naoblačenje u noći na utorak. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stupnjeva.

Utorak - U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom. Glavnina padavina prije podne. Vjetar prije podne umjeren i jak zapadnog i jugozapadnog smjera, poslije podne vjetar u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stupnjeva,saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close