Veliko zanimanje

Produženo trajanje projekta Zdravoljupci, nove količine plišanaca stižu u Konzum

U posljednjim danima, prodaja doseže čak i do nevjerovatnih 4.000 komada dnevno
Lifestyle / Flash | 21. 06. 2019. u 09:29 Promotivni sadržaj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Euforija za Zdravoljupcima iz dana u dan se povećava, iako je još početkom lipnja završeno sakupljanje naljepnica koje su omogućavale kupovinu plišanih igračaka po promotivnimcijenama u Konzum trogivinama. Zbog ogromne potražnje, u Konzumu su odlučili produžiti trajanje projekta do 30. lipnja.

''Svakodnevno nam se javljaju kupci koji su sakupili dovoljan broj naljepnica, ali nisu stigli kupiti Zdravoljupca. Ogromna je potražnja jer veliki broj kupaca sakuplja cijeli set Zdravoljubaca koji obuhvata sedam različitih likova voća i povrća, te kako bismo izašli u susret svim kupcima, odlučili smo produžiti periodza kupovinu plišanacado kraja lipnja. Naručili smo nove količine koje će su dostupne u prodavnicama'', poručuju iz Konzuma.

Do sada je prodaja Zdravoljubaca premašila sva očekivanja, a prodato je više od 100.000 komada plišanaca. U posljednjim danima, prodaja doseže čak i do nevjerovatnih 4.000 komada dnevno. Iako je Konzum već dopunjavao svoju ponudu sa dodatnim neplaniranim količinama, bilo je neizbježno i dodatno produženje projekta uz nove količine, kako bi svi kupci u konačnici bili zadovoljni.

''Želimo se zahvaliti svim našim kupcima na nevjerovatno pozitivnim reakcijama. Obzirom na veliku rasprostranjenost Konzumove maloprodajne mreže koja broji više od 160 trgovina, distribucija Zdravoljubaca u sve trgovine bi zahtijevala dodatno čekanje na kupovinu, pa smo odličili nove količine rasporediti u dio mreže od 70 trgovina. Odabir trgovina smo napravili tako da Zdravoljupci budu dostupni u bar jednoj od trgovina u svakom od gradova gdje Konzum posluje. Pozivamo kupce da prije odlaska u kupovinu provjere na internetskoj stranici www.konzum.co.bau kojoj njima najbližoj trgovine mogu potražiti Zdravoljupce'', dodaju iz Konzuma.

Podsjetimo, veseli likovi voća i povrća - Brokula Roko, Češnjak Oli, Patlidžan Tobi, Mrkva Maki, Banana Beti, Jagoda Lola i Kruška Keli imali su za cilj promociju zdravih prehrambenih navika kod mališana. Poznati trgovački lanci širom Europe doprinijeli su nevjerovatnoj globalnoj popularnosti ovih plišanaca, a Konzum je prvi trgovački lanac koji je Zdravoljupce doveo u Bosnu i Hercegovinu. Projekat ima i humatirani karakter jer je Konzum dio sredstava od prodaje donirao dječijim domovimau Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Međugorju.

Kopirati
Drag cursor here to close